În data de 31 octombrie au început lucrările de asfaltare pe sectorul afectat de inundații de pe DN11B în județul Covasna, între localitățile Valea Seacă (CV) și Casinu Nou (HR).

Așternerea noului covor asfaltic va dura trei zile dacă și condițiile meteo vor fi favorabile. Astfel circulația ar putea să fie reluată pe acest sector de drum cel târziu la începutul săptămânii viitoare, pe 5 noiembrie.

Lucrările au vizat refacerea de la zero a întregului sistem rutier pe două tronsoane de drum, însumând aproximativ 200 de ml, realizarea unor ziduri de sprijin din gabioane, regularizarea cursului pârâului și reconstrucția unui podeț. Reparațiile pe acest tronson vor continua, însă nu vor mai afecta traficul.

Constructorul are termen pentru finalizarea completă a lucrărilor până în ianuarie 2019. Valoarea totală a contractului este de 2.8 milioane de lei fără TVA.

DN11B, care face legătura între Târgu Secuiesc (CV) și Cozmeni (HR), a fost închis în noaptea de 29/30 iunie după ce pârâul Casin a inundat partea carosabilă în mai multe zone și a distrus drumul în două puncte în zona localității Cătrușa. Lucrările de reabilitare au început în 11 iulie 2018, după ce DRDP Brașov a reușit sa obțină în regim de urgență autorizația de construire și a desemnat o firmă de specialitate pentru executarea reparațiilor.

Articolul precedentSepsi-SIC joacă al doilea meci din grupele EuroCup Women, împotriva Mersin BSB din Turcia
Articolul următorCozmin Guşă: Partidul Realitatea are trei candidaţi bombă la europarlamentare