În acest sfârșit de săptămână, la Comandău are loc cea de a III-a ediție „Romania Historic Winter Rally”, competiție în cadrul căreia până în prezent s-au înscris 44 de echipaje, printre care se numără și câștigătorii edițiilor precedente, Laurent Battut și Patrick Ferrier.

Cea de a treia ediție a raliului istoric de iarnă va avea loc între 11 și 13 ianuarie, iar concurenții vor avea parte de trei zile de curse, cu „viraje strânse, anevoioase și provocatoare”. Organizatorii propun în acest an un raliu mai lung față de anii precedenți, cu 13 etape speciale și o distanță totală de 199.40 km.

„Până în prezent s-au înscriși 44 echipaje pentru această competiție pe gheață și pe zăpadă. Pentru a câștiga, și în aceast an Laurent Battut va lua startul la volanul unui Toyota Celica GT4, însă și Bernard Munster vine de data asta cu un Subaru Impreza în locul Porsche-ului. Un pilot nou este Ghislain De Mevius cu Porche, și să nu uităm pe Patrick Ferrier, care a reconstruit complet mașina Citroen AX 4×4”, transmit reprezentanții Clubului Auto Crono, unii dintre organizatorii competiției.

Ediția din acest an este organizată de Clubul Auto Crono și Aspromeca, sub tutela Federației Române de Automobilism Sportiv.

Programul competiției:                        

Vineri, 11 ianuarie

– Start Festiv în centrul orașului Covasna (în parcarea din fața Supercoop, OTP Bank)

– Shakedown

– Start PS1 Mănișca

– Start PS2 Pârâul Halom

Sâmbătă, 12 ianuarie 2019

– Start PS3 Comandău

– Start PS4 Varlaam 1

– Start PS5 Centura 1

– Start PS7 Varlaam 2

– Start PS7 Centura 2

Duminică, 13 ianuarie 2019

– Start PS8 Mica Siriu

– Start PS9 Mica Scurt

– Start PS10 Korpas 1

– Start PS11 Transylvania Hunter Cireșu

– Start PS12 Transylvania Hunter Cireșu Scurt

– Start PS13 Korpas 2

– Festivitate de încheiere

Foto: Facebook / Historic Winter Rally 2019

Articolul precedentCea mai scăzută temperatură din ţară la Întorsura Buzăului: minus 26 de grade
Articolul următorAccident cu doi răniţi la Sfântu Gheorghe