Sepsi-SIC va avea echipă în Divizia A (liga a doua), la patru ani de la momentul în care proiectul handbalistic al clubului covăsnean a pornit la drum. Lotul „alb-verzilor” va fi alcătuit într-o mare măsură din jucătoare foarte tinere, care au crescut la Sfântu Gheorghe în toată această perioadă.

Primul nume care li se alătură acestora este Andreea Adespii-Molnár, handbalistă cu un bogat istoric în Liga Națională și în cupele europene, care se întoarce, astfel, acasă.

În vârstă de 32 de ani, Adespii-Molnár este originară din Sfântu Gheorghe, primii pași în handbal făcându-i la Clubul Sportiv Școlar din localitate. A trecut apoi la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, iar la senioare a evoluat pentru Dunărea Brăila, SCM Râmnicu Vâlcea și SCM Craiova.

Odată cu întoarcerea mea acasă, am fost bucuroasă când cei de la Sepsi m-au contactat pentru colaborare. Au un proiect frumos, cu multe jucătoare tinere, iar cu mine alături îmi doresc ca ele să creasca și mai mult. Bineînțeles, alături de cei din staff, oameni profesioniști, alături de care sunt sigură că o să facem o treabă frumoasă și o să ne îndeplinim obiectivele! Sfântu Gheorghe este orașul unde am început handbalul și locul unde îmi doresc să îmi închei cariera de jucătoare. Abia aștept să întâlnesc suporterii și îi așteptam în număr cât mai mare la sală, să ne susțină! Haide, Sepsi!”, a spus handbalista care are în palmares un titlu național (2014) și o Supercupă a României (2018), precum și numeroase prezențe în tricoul echipelor naționale ale României, la junioare, tineret și senioare, dar și în cupele europene, alături de formațiile pentru care a evoluat.

Ultima dată la SCM Craiova, Andreea Adespii-Molnár a fost nevoită să ia o pauză de la sportul de performanță, în vara anului trecut devenind mămică.

Junioare crescute la Sfântu Gheorghe

Tânăra echipă a Sepsi-SIC, care va fi înscrisă în a doua ligă începând cu sezonul 2023-2024, va fi formată din sportive care în ultimele sezoane au jucat pentru echipele de junioare ale clubului covăsnean. De asemenea, acestea au evoluat, deja, și la nivelul ligii secunde, pentru Centrul Național de Excelență Sfântu Gheorghe, structură care funcționează printr-un parteneriat al Sepsi-SIC cu Federația Română de Handbal.

Un proiect început în 2019, bazat pe pregătire centralizată în vederea sportului de performanță, cu handbaliste foarte tinere din toată țara, cu scopul integrării lor din punct de vedere sportiv, educațional și social, cu participare în competițiile naționale și internaționale de junioare. Proiectul continuă acum cu inscrierea ACS Sepsi-SIC în campionatul național de senioare Divizia A, cu obiectiv viitor Liga Națională. În acest sens, tinerelor crescute de clubul nostru, care doresc continuitate, li se alătură și jucătoare experimentate, cu notorietate și palmares. Adespii-Molnár Andreea este una dintre ele. Originară din Sfântu Gheorghe, provine dintr-o familie foarte frumoasă, iar cu tatăl ei am participat, în trecut, la proiecte handbalistice. Andreea se întoarce acolo unde și-a inceput cariera sportivă, un prim exemplu de loialitate, dăruire și dragoste pentru acest minunat sport, numit handbal, pentru tinerele noastre jucătoare. Mulțumim CSȘ Sfântu Gheorghe pentru inițierea jucătoarelor componente ale loturilor noastre, precum Adespii-Molnár Andreea, Popica Elena-Maria, Verdeș Marina-Lorena, Bârlă Riana Gabriela, Demeter Maria, Banu Andra-Roxana, Solymosi Iringo-Andrea, Cîrstian Adriana! Sperăm în continuare la o bună colaborare în vederea dezvoltării sportului covăsnean! Mulțumim Andreea, împreună pentru handbal!”, a declarat coordonatorul secției de handbal a Sepsi-SIC, Sorin Iordan Popica.

Un sezon bun, se apropie turneele finale

Cu o etapă înainte de finalul actualei stagiuni, tinerele handbaliste de la Sfântu Gheorghe sunt pe locul secund în Divizia A (cu echipa Centrului Național de Excelență), în timp ce echipa de junioare 1 (U19) a lui Sepsi este calificată la turneul final, între primele opt din țară, cu șanse bune de a atinge această performanță fiind și echipa de junioare 2 (U17).

Articolul precedentManagerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, Călin Cobelschi, declarat incompatibil de ANI
Articolul următorCe se dă de pomană în Săptămâna Mare. Cel mai important lucru pe care nu trebuie să uiţi să-l împarţi