Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a reușit o victorie importantă în Divizia A de handbal feminin, împotriva lui Activ Prahova Ploiești. Tânăra echipă pregătită de Carmen Cartaș și Eugen Ciulei a învins experimentata formație prahoveană cu 31-29, la Sala Sporturilor “Szabo Kati”, după ce la pauză oaspetele conduceau cu 19-17.

Astfel, jucătoarele “alb-verzi” au ajuns la șase succese în actualul sezon al ligii secunde și cu 18 puncte se află la egalitate cu Unirea Slobozia în clasamentul Seriei A a ligii secunde, după CSM Slatina (24 puncte) și Activ Prahova Ploiești (21 puncte) și înaintea lui Neptun Constanța (6 puncte), Unirea Dobroești (3 puncte) și Spartac București (0 puncte).

Un meci foarte important, în compania unei echipe puternice, cu experiență, cu jucătoare venite din primul eșalon, care se luptă pentru promovarea în Liga Națională. Ne-am dorit enorm de mult să câștigăm acest joc, care ne dă speranțe în vederea calificării la turneul de baraj. Construim cu răbdare, pas cu pas, mizăm pe proiectul de a forma echipa de senioare în  jurul sportivelor crescute de noi, aici la Sfântu Gheorghe. În acest joc am rulat aproape tot lotul, am demonstrat că suntem o echipă și că staff-ul acordă încredere tuturor jucatoarelor. Felicit fetele pentru abordarea profesionistă a acestui meci, felicit staff-ul pentru modul în care a gestionat relația între jucătoarele foarte tinere și cele mai experimentate. O să tratam în continuare cu aceeași seriozitate si profesionalism toate partidele, indiferent de adversar, să arătăm un handbal de calitate și de ce nu, să visăm căt mai sus. Bravo, echipă, bravo Sepsi!”, a declarat coordonatorul secției de handbal a Sepsi-SIC, Sorin Iordan Popica.

Divizia A feminină intră într-o pauză de aproape o lună, “fereastră” dedicată echipelor naționale de tineret și junioare, următorul joc pentru formația covăsneană fiind programat pe 10 martie, la Constanța.

Echipa de junioare 1 a câștigat seria geografică

Echipa de junioare 1 a Sepsi-SIC a încheiat prima fază a Campionatului Național câștigând seria geografică din care a făcut parte. Cu 13 puncte, tinerele pregătite de Lucas Vitale, Kolumban Anett și Eugen Ciulei s-au calificat de pe primul loc în Grupele Valoare, alături de Liceul Traian Vuia Reșița și de LPS Fleșeriu Sebeș, urmând a întâlni, în perioada martie-aprilie, Liceul Liviu Rebreanu Turda, Viitorul Cluj și CSS2 Baia Mare. Miza acestor partide va fi calificarea la Turneul Final, în cadrul căruia primele opt echipe U19 din țară vor lupta pentru medalii.

Sepsi-SIC: Diaconu, Șușnea – Gheorghe 10, Pavel 8, Căruntu 4, Marton 2, M. Arvatu 2, Balint 1, Irimia 1, Abaza 1, Stan 1, Lupișcă 1, A. Arvatu, Banu, Ghinea, Damian.

Foto: Facebook / Sepsi SIC

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedentKlaus Iohannis a convocat CSAT
Articolul următorAtac cibernetic în 15 spitale din România. Nu se pot înregistra serviciile medicale, camerele de gardă sunt pline de pacienți