Elevii şi preşcolarii vor rămâne sub supravegherea cadrelor didactice, anunță WE RADIO.

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Covasna vor fi în grevă de avertisment miercuri, timp de două ore, în semn de protest faţă de refuzul guvernanților de a purta negocieri cu reprezentanții federaţiilor sindicale din educaţie, şi de a adopta măsuri concrete pentru mai multe revendicări făcute în ultima lună.

În şcolile şi grădiniţele unde există membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” și ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, activitatea didactică va fi sistată între orele 11:00-13:00.

Inspectorul şcolar general Kiss Imre a precizat, pentru We Radio, că elevii şi preşcolarii nu vor fi trimişi acasă, ci vor rămâne în continuare sub supravegherea cadrelor didactice.

Câte școli și în ce măsură vor fi afectate de această grevă de avertisment deocamdată nu putem spune pentru că încă nu avem o asemenea situație la nivel de județ, nu știu dacă toți profesorii vor participa la această grevă. Am fost informat în mod oficial, am primit o notificare din partea Federației, că va fi o grevă de avertisment între orele 11:00-13:00, acolo unde există membri de sindicat ai FSLI și FSE. Practic toate școlile, dar nu știu în ce măsură au semnat și sunt de acord cadrele didactice cu această petiție, pentru că au mai fost situații în care unii nu au participat. Vom încerca să aflăm o situație la nivel de județ, pe baza acestei notificări, să avem totuși o vedere de ansamblu, iar dacă participă înseamnă că între orele 11:00-13:00 nu se țin ore. Elevii nu ar trebui să plece acasă în mod normal, dar nici nesupravegheați nu pot rămâne, având în vedere că atunci când vorbim de personal didactic ne referim și la învățători și educatori. Vom cere o situație la nivel de județ ca să știm cum va fi organizată activitatea în această perioadă”, a declarat inspectorul şcolar general Kiss Imre pentru We Radio.

Continuarea, AICI

Articolul precedentȘcolile, în PERICOL din cauza costurilor foarte mari la energie
Articolul următor21% dintre angajați și-ar da demisia de la jobul actual fără să aibă un plan de rezervă