România s-ar putea confrunta cu greve suprapuse, dacă Guvernul nu va majora salariile. Federația Sanitas anunță o grevă japoneză începând cu 7 iunie.

Angajații din Sănătate au anunţat că fac grevă japoneză miercuri, iar de pe 15 iunie, intră în grevă de avertisment.

Dacă Executivul nu-și va respecta promisiunile, de la 1 iulie sindicatele au anunțat grevă generală, pe durata căreia vor fi asigurate strict urgențele medicale. Guvernul pregătește și majorări pentru angajații din Sănătate.

Federația Sanitas amenință că va inta în grevă generală la 1 iulie, dacă Guverul nu își respectă promisiunile.

După primele negocieri purtate la Guvern, s-a promis creșterea salariilor la nivelul anului 2022 pentru mai multe categorii, plata voucherelor de vacanţă de la bugetul de stat și deblocarea a 14.000 de posturi.

De asemenea, sindicaliştii din sănătate cer demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, în scandalul grevelor suprapuse.

Demiterea ministrului Muncii o cer și liderii CNS Cartel ALFA, care îl acuză că interpretează într-un mod personal și dictatorial dialogul social.

”El invită la discuții anumiți parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege a dialogului social”, îi reproșează liderii de sindicat.

Aceștia își exprimă solidaritate cu personalul din educație care a decis continuarea grevei, cu personalul din sănătate și cu toate categoriile socio-profesionale care își revendică drepturile legitime”, se arată în comunicatul CNS Cartel Alfa.

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: Astăzi, școala românească este în ruine. Doleanțele dascălilor sunt năzuințe legitime. Protestul lor este unul normal, democratic
Articolul următorPenurie de vopsea roz după realizarea filmului „Barbie”