Trei grădinițe noi, în cadrul cărora va funcționa și creșă, vor fi construite în următorii ani de Primăria municipiului Sfântu Gheorghe.

Studiul de fezabilitate a fost aprobat iar pentru executarea lucrărilor s-a depus un proiect cu sprijin din partea Uniunii Europene prin Agenția Pentru Dezvoltarea Regională Centru.

Sztakics Éva, viceprimarul orașului Sfântu Gheorghe a declarat că planifică un nou sediu pentru instituțiile de învățământ deja existente.

Cu ani în urmă, pentru că nu îndeplinea condițiile minime de funcționare, grădinița de la Câmpu Frumos a fost demolată, iar copiii au fost mutați în clădirea nefolosită a școlii.

”Elevii vin la  școala generală cu transport școlar, dar cu toate acestea, dorim să păstrăm și grădinița. Ne așteptăm ca prin înființarea unei grădinițe moderne cu program de creșă nu numai locuitorii de acolo, ci și muncitorii parcurilor industriale își vor înscrie copiii”, a declarat Sztakics Éva.

Investiția se ridică la 2,3 milioane de lei și va găzdui două creșe și trei grupe de grădinițe

Clădirea în care funcționează la ora actuală grădinița de pe strada Orbán Balázs din Sfântu Gheorghe va fi demolată, după ce Primăria a efectuat o verificare a condițiilor existente și a constatat că este mai rentabil să construiască una nouă decât să facă renovări. Astfel, pentru construirea noii clădiri va fi alocată suma de 1,7 milioane de lei.

Cea de-a treia clădire va fi construită la capătul străzii Borvíz, acolo unde prin intermediul programului ”Hai acasă”, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe oferă teren gratuit pentru construirea unor case tinerilor căsătoriți. Sztakics Éva a declarat că înființarea unei grădinițe este deja inclusă în planul de amenajare.

Conducerile grădinițelor existente au consultat planurile și au ajuns la concluzia că grădinița Waldorf care a funcționat în școala Kiss Árpád, desființată anterior, trebuie să fie mutată. Noua clădire este gândită în așa fel încât să ia în considerare nevoile specifice educației Waldorf. Astfel, clădirea va ocupa 630 mp din suprafața de 3600 mp și va avea o livadă și o grădină pentru legume. Valorea estimată a investiției este de 7,5 milioane de lei.

Administrația orașului speră că aceste grădinițe vor fi construite în următorii ani, și în mai puțin de doi ani vor fi date în funcțiune.

Articolul precedentLucrări de prevenire a inundațiilor în județul Covasna
Articolul următorSepsi OSK a transferat un fundaş de la Universitatea Craiova