Maestrul cofetar Farkas Ferenc a câştigat medalia de argint la cea de a 25-a ediție a Olimpiadei Culinare IKA 2020, care a avut loc în perioada 14-19 februarie la Stuttgart, fiind premiat pentru „tabloul” transilvănean realizat din piese făcute din aluat, având ca temă „Dracula între Istorie și ficțiune”.

Acesta a reprodus Castelul Bran, bustul domnitorului Vlad Țepeș, un tablou „înfricoșător” și o mână care scrie cu stiloul.

Lucrarea sa a fost evaluată alături de alte câteva sute ale unor artiști culinari, bucătari, cofetari și patiseri din aproape 60 de țări din lume, care s-au luptat să își dovedească măiestria și creativitatea.

„2020 este anul Olimpiadei. Jocurile Olimpice culinare. La prima mea participare olimpică am reușit să obțin o medalie de argint (…) Este rezultatul multor săptămâni de muncă. Mulțumiri speciale lui László Diószegi care m-a susținut să ajung aici”, a scris cofetarul într-o postare pe Facebook.

În ultimii ani, Farkas Ferenc a câştigat numeroase premii la competiţii naţionale şi internaţionale de profil.

Printre acestea se numără și cele două medalii, dintre care una de aur, obținute în 2018 la Campionatul Mondial de Gastronomie Expogast de la Luxemburg, iar la Târgul internaţional de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică GastroPan a reuşit să câştige timp de trei ani al rând locul I la concursul de creaţie artistică.

Foto: Facebook/Farkas Ferenc

Articolul precedentSepsi OSK pierde meciul cu FC Botoșani. Moldovenii s-au calificat în premieră în play-off.
Articolul următorDebreczeni László și Demeter László au încheiat Raliul Budapesta – Bamako. Expediția Khumba 2020 continuă