Florin Cîţu – președintele PNL și al Senatului a declarat, joi seara, la un post TV, că nu există un cadru legal care să permită românilor să nu plătească factura la energie sau gaze şi să nu aibă penalităţi.

„Nu există un cadru legal şi nu a fost trecută nicio ordonanţă de urgenţă care să le permită românilor să nu plătească factura şi să nu mai aibă penalităţi. (…) Eu sper să vină cu un cadru legal, pentru că altfel această afirmaţie nu este susţinută de niciun cadru legal şi atunci îi îndemnăm pe români să încalce legea, ceea ce nu este corect.

Trebuie să fim foarte atenţi aici. Dacă Executivul vine cu un cadru legal nou, cu o ordonanţă de urgenţă prin care va spune că se interzice debranşarea în această perioadă, pentru că am făcut-o şi noi în stare de urgenţă, sau nu se plătesc penalităţi la facturi nu ştiu câte luni sau permitem ca facturile să fie plătite până în septembrie, pentru că asta este iarăşi o soluţie pe care putem să o facem după ce avem compensare ş.a.m.d. şi dacă există încă oameni care au probleme, trebuie să le permitem să plătească factura pe o perioadă mai lungă de timp”, a spus Florin Cîțu.

„Vom avea o discuţie în coaliţie zilele următoare. (…) Este o măsură care vine în afara programului de guvernare. Este o măsură nouă şi atunci trebuie să venim în coaliţie, pentru că aş vrea să ştiu – şi aici nu este o critică -, dar aş vrea să nu mai aruncăm pe piaţă tot felul de soluţii care au un impact asupra bugetului foarte mare, fără să venim şi cu soluţii de finanţare”, a spus liderul PNL.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCseke Attila: „Noi credem în echilibru şi vom încerca să fim o forţă de echilibru în această coaliţie de guvernământ. Nu există o altă soluţie politică”
Articolul următorSorin Cîmpeanu despre noua strategie pentru școli: „E nevoie să facem orice pentru a nu bloca spitalele”