În minutul 25 al meciului de pe Arena Națională dintre Dinamo şi Craiova, antrenorul „câinilor”, Eugen Neagoe (51 de ani) a leșinat pe banca de rezerve și a fost transporat de urgență la spital. 

Un medic de la Spitalul Floreasca a oferit detalii despre starea antrenorului: „Este conștient, stabil, în curs de investigare. Nu vă pot preciza ce s-a făcut pe ambulanță. A fost adus aici conștient și stabil din punct de vedere al funcțiilor vitale. Dânsul ne-a spus ca datele privind diagnosticul să fie furnizate doar prin intermediul familiei. Nu știm cât va sta aici. Colegii de la cardiologie vor hotărî”.

Jucătorii lui Dinamo au mers la Săftica. Li s-a transmis că Eugen Neagoeare nevoie de odihnă în acest moment.

Primele investigații de la Floreasca  au tras concluzia că Neagoe a suferit un infarct cardiac inferior și urmează să fie supus imediat unei coronarografii. Sunt indicații pentru montarea unui stent.

Medicii de la Floreasca ar fi constatat că Neagoe suferise un preinfarct în trecut, foarte probabil nedescoperit, iar azi a fost vorba despre o recidivă.

Eugen Neagoe a depășit momentele critice și poate comunica cu cei din jur.

Eugen Neagoe a petrecut noaptea de duminică spre luni la etajul 5 al secției Cardiologie a Spitalului de Urgențe, la Terapie Intensivă.

Primele cuvinte rostite de antrenor către medici au fost „Cât este scorul?”.

Tehnicianul de 52 de ani a putut să vorbească și să articuleze corect cuvintele, a dialogat cu prietenii și cu o parte a șefilor dinamoviști, a încercat să le insufle încredere soției și fiicei sale sosite la spital. A suferit un șoc puternic anafilactic pe banca de rezerve pe fondul stresului, excesului de cafele și a celor trei pachete de țigări pe care a ajuns să le fumeze zilnic! Plus situația haotică și dezastruoasă în care este clubul, aflat în război civil cu o parte a suporterilor.

Pauză din antrenorat

La insistențele familiei, Eugen Neagoe va lua o pauză din antrenorat. Din respect pentru munca depusă la club, oficialii lui Dinamo au anunțat în prima fază că vor păstra staff-ul actual pentru meciul din etapa următoare cu CFR Cluj. Apoi, cel mai probabil, urmează o decizie în privința viitorului.

A mai fost în alte două situații critice!

„Nu a mai mâncat în ultimele zile, s-a consumat de luni până duminică pe fondul strigătelor «Demisia, demisia», a «rupt-o» pe espresso-uri și pe țigări. E o persoană care se consumă mult în interior, iar acum a explodat”, au povestit prietenii lui „Geană”. În alte două situații în trecut s-a mai confruntat cu astfel de probleme, o dată în Cipru și altă dată când era la Sepsi! Cunoscându-l, prietenii adevărați i-au recomandat să se lase de mai multe ori de antrenorat. Și familia face presiuni ca Neagoe să pună capăt contractului cu Dinamo, să nu-și piardă viața. Dan Petrescu, Cornel Dinu, Edward Iordănescu, Victor Pițurcă, Marian Copilu, Flavius Stoican, Cleo Vaișcovici, oficialii Craiovei și ai lui Dinamo s-au arătat interesați de situația lui „Geană”.

Articolul precedentCod galben de ploi în județele Covasna și Harghita
Articolul următorPeste 730 de pacienţi la Urgenţe în ultima săptămână