24% dintre candidații la prima serie de recrutare a soldaților profesioniști în Armata României din acest an au fost respinși după proba fizică, iar alți 18% nu au trecut evaluarea psihologică, arată o analiză MApN referitoare la perioada februarie-aprilie 2024. Peste 6.400 de persoane s-au prezentat la concurs, însă puțin peste 2.600 au fost admise.

Campania de recrutare şi selecţie s-a desfășurat în 41 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, în lunile februarie, martie și aprilie ale acestui an. 

Peste 5.000 de locuri au fost scoase la concurs, scrie europafm.ro. Dintre cei 6.400 de candiați prezenți, mai puțin de jumătate au fost admiși, anunță Statul Major al Apărării.

Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN: „Cei mai mulți dintre candidați nu au reușit să treacă de evaluarea fizică”

„Proporția candidaților respinși la evaluarea fizică, la prima probă: 24%, proporția candidaților respinși la evaluarea psihologică: 18%, candidați respinși la evaluarea medicală: 12%. Numărul candidaților admiși: 2.626. Cei mai mulți dintre candidați nu au reușit să treacă de evaluarea fizică”, a declarat Constantin Spînu.

Proba fizică are un nivel mediu de dificultate, iar o persoană între 18 și 45 ani, cu o dezvoltare fizică normală, nu ar trebui să întâmpine probleme pentru realizarea ei, a transmis MApN.

Criză de cadre în Armată, tinerii fug de militărie, iar angajații demisionează. Semnal de alarmă lansat chiar de MApN

Următoarea campanie de recrutare și selecție a soldaţilor profesionişti în Armata României va fi în luna mai.

Cel mai mic venit lunar net al unui soldat profesionist la momentul angajării este de 4.400 lei, iar cel mai mare venit lunar net poate atinge 5800 lei, conform datelor MApN.

Articolul precedentSondajul care răstoarnă lupta politică din România: Alianța PSD-PNL, creștere importantă în ultima lună, în timp ce AUR se prăbușește
Articolul următorKlaus Iohannis, prima reacție în scandalul candidatului pentru Capitală!