Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna și Școala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe organizează prima ediție a concursului de comunicări științifice „Omul și natura”, destinat elevilor de gimnaziu și liceu.

Potrivit organizatorilor, scopul concursului este educarea aptitudinilor de comunicare şi dialog, dezvoltarea gândirii critice, cultivarea interesului pentru cercetare şi dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair-play în rândul elevilor.

„Sesiunea de comunicări ştiinţifice pentru elevii din învăţământul gimnazial, liceal – filiera technologică și școală profesională la disciplina biologie reprezintă o nouă modalitate de evaluare a competenţelor, a capacităţilor şi abilităţilor elevilor de a realiza forme complementare de învăţare. Ca formă de manifestare a creativităţii elevilor, această activitate se concretizează prin realizarea de proiecte de cercetare elaborate pe baza unei teme, a unei informări bibliografice şi a activităţilor experimentale, care pot fi apreciate drept comunicări ştiinţifice”, se arată în regulamentul de organizare și desfășurare a concursului, publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Covasna.

Tematica pentru elevii claselor gimnaziale este „Omul și natura”, iar pentru cei ai claselor liceale „Științe aplicate”. Lucrările pot fi elaborate individual sau de o echipă formată din două persoane, iar la etapa județeană pot participa cel mult 8 echipe, din fiecare unitate de învățământ, pentru fiecare nivel.

Realizarea proiectului, bibliografiei şi a investigaţiei ştiinţifice se vor face sub îndrumarea  profesorului de biologie coordonator, iar  rezumatele lucrărilor nu vor depăși 2 pagini și vor fi transmise în format electronic inspectorului de specialitate până pe 28 februarie.

În acest an, etapa județeană va avea loc în data de 7 martie, de la ora 10:00, la Școala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe, conform calendarului „Școala Altfel”. Susținerea temei se va face timp de 5-10 minute, după care fiecare elev va avea la dispoziţie 5 minute pentru discuții sau o demonstraţie practică. Prezentarea lucrării poate fi însoţită de imagini video, prezentări PPT, diapozitive, planşe, demonstraţii practice, fond audio şi orice alt suport care poate contribui la creşterea calităţii prezentării.

Mai multe informații despre regulament și concurs pot fi accesate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean: https://isj.educv.ro/

Articolul precedentArbori căzuți pe rețeaua electrică la Șugaș Băi, degajați de pompierii covăsneni
Articolul următorSe redeschide cea mai mare pârtie de schi din Stațiunea Covasna