„What consumes your mind, controls your life”, sau „Ceea ce îți consumă mintea, îți controlează viața”, este mesajul spot-ului video desemnat câștigător la faza națională a celei de-a 16-a ediții a competiției „Mesajul meu antidrog”.

Clipul video, înscris la secțiunea spot / film de scurt metraj, a fost realizat de Csenteri Anna, Blága Gyopár și Kanyo Bernadette, eleve în clasa a X-a C la Colegiul Național „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe.

„În urma transmiterii lucrărilor la nivelul Agenției Naționale Antidrog, câștigătoii fazei naționale la secțiunea spot au fost Csenteri Anna, Blága Gyopár și Kanyo Bernadette, eleve în clasa a X-a C la Colegiul Național „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Elevii au reușit în mod remarcabil să transpună în 60 de secunde ce înseamnă liberul arbitru și cât de ușor este până la urmă să alegem un stil de viață sănătos, fără alcool, tutun sau droguri”, a transmis coordonatoarea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Liliana Lazea.

Echipa a reușit să îi impresioneze pe jurați cu un spot care prezintă, în alb-negru, trăirile unei tinere consumatoare de droguri și lupta ei cu dependența. În momentul în care aceasta decide să renunțe la substanțele care au pus stăpânire pe viața ei, pe măsură ce se îndepărtează de tentație și se eliberează de povara dependenței, povestea capătă culoare, iar tânăra redevine energică și plină de viață.

Videoclipul câștigător

„E clar că elevii se interesează de aceste activități extracurriculare așa că vom continua și în noul an școlar cu proiectul nostru de tradiție Mesajul meu antidrog”, ne-a precizat Liliana Lazea.

Cea de-a 16-a ediție a competiției, organizată la nivelul județului Covasna de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog și Inspectoratul Școlar Județean, s-a derulat în anul școlar 2018-2019, iar secțiunile la care elevii s-au putut înscrie au fost: eseu literar, arte vizuale (grafică, pictură şi fotografie) și film scurt metraj/spot video.

La această ediție au participat 203 elevi de liceu și gimnaziu și 29 de cadre didactice din 11 unități de învățământ, în concurs fiind înscrise în total 184 de lucrări.

Proiectul naţional „Mesajul meu antidrog” a fost demarat în anul şcolar 2003-2004, cu scopul de a preveni consumul de droguri prin implicarea elevilor şi studenţilor în activităţi extraşcolare, cu caracter cultural-artistic sau sportive, ori care presupun dezvoltarea de creaţii personale, promovând un mesaj antidrog.

Articolul precedentAccident pe DN13E în Covasna. Doi motociclişti au fost răniţi
Articolul următorPeste 20 de cercuri pentru elevi la Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe. Înscrierile continuă