Asociația Identitate și Dialog din Sfântu Gheorghe a organizat zilele trecute a doua parte a proiectului „Drepturile minorităților naționale – de la teorie la practică”.

Evenimentul a îmbinat partea teoretică a sistemului de promovare și protecție a minorităților naționale cu partea practică și instituțională a acestuia. Astfel, 30 de tineri elevi din Sfântu Gheorghe au realizat o vizită de documentare la principalele instituții centrale care activează pentru promovarea și protecția drepturilor minorităților naționale din România: Departamentul pentru Relații Interetnice, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Avocatul Poporului.

În cadrul acestor vizite de documentare, tinerii au participat la discuții cu reprezentanți ai instituțiilor respective, facilitându-se astfel cunoașterea practică a unor piloni din cadrul sistemului de protecție și promovare a drepturilor minorităților naționale din România.

Tinerii participanți au acumulat cunoștințe despre sistemul integrat de protecție a minorităților naționale și au înțeles importanța activității fiecărei instituții în parte. Departamentului pentru Relații Interetnice promovează dialogul interetnic și afirmarea identității fiecărei minorități, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Avocatul Poporului garantează drepturile minorităților naționale, iar Ministerul Educației Naționale susține procesul educațioanal al minorităților naționale și educația multiculturală.

Conferința „Provocările diversității – drepturile minorităților naționale de la teorie la practică” a avut ca scop dezvoltarea dialogului instituțional din punct de vedere inter-etnic, identificarea unor oportunități de cooperare/colaborare minoritate-majoritate, îmbunătățirea climatului inter-etnic și a calității vieții în regiunile multi-etnice din țara noastră.

Articolul precedent18 angajatori și-au anunțat participarea la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți de la Sfântu Gheorghe
Articolul următorLucrările de pe strada Kós Károly se mută pe sensul de ieşire din Sfântu Gheorghe