Comunele Malnaş şi Micfalău din judeţul Covasna vor avea medic de familie în urma anunţului postat de unul dintre primari pe Facebook.

Demeter Ferenc, primarul comunei Micfalău, a postat acum câteva luni un anunţ pe reţeaua de socializare prin care anunţa că cele două comune vecine „caută cu disperare un medic de familie”, după ce fostul medic s-a pensionat.

Noul medic, dr. Kovács Attila, a fost astfel „recrutat” în urma acestui apel lansat în urmă cu câteva luni.

Demeter Ferenc a declarat că noul medic de familie a încheiat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Covasna şi îşi va începe de luni activitatea, urmând să aibă puncte de lucru în ambele localităţi.

„A fost foarte greu să găsim un medic de familie, dar în cele din urmă am reuşit. Ne-a ajutat foarte mult şi Facebook-ul şi presa. De altfel, domnul Kovács a citit anunţul pe care l-am postat pe reţeaua de socializare şi aşa a venit la noi. El a mai lucrat la Sfântu Gheorghe, este tânăr, născut în anul 1981 şi primele şase luni va face naveta la Sfântu Gheorghe, apoi vom mai vedea. Va avea program în ambele comune şi va lucra nu numai dimineaţa, ci şi după-amiaza, pentru ca şi persoanele care sunt la lucru să poată ajunge la medic, dacă au nevoie”, a spus edilul pentru Agerpres.

Dispensar reabilitat

Potrivit acestuia, unul dintre motivele pentru care noul medic a acceptat oferta este şi acela că dispensarul a fost reabilitat şi urmează să fie şi dotat corespunzător.

„Consider că la luarea deciziei a contribuit şi faptul că atunci când a venit i-am promis că reabilităm cabinetul medical, ceea ce am şi făcut. În interior arată nou-nouţ. L-am făcut printr-un proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean, în valoare de 50.000 de lei şi i-am promis că anul viitor vom depune alt proiect pentru dotarea cabinetului. Soţia sa este asistentă de laborator şi poate reuşim ca unele analize medicale să poată fi făcute pe plan local, iar localnicii să nu mai trebuiască să meargă în altă parte”, a mai spus primarul comunei Micfalău.

Articolul precedentProgram Cinema Arta pentru perioada 06 – 12 septembrie
Articolul următorAccident cu 7 victime pe DN13E, în județul Covasna