Două Asociații din județul Covasna au fost declarate câștigătoare la cea de a unsprezecea ediție a concursului de proiecte „MOL pentru sănătatea copiilor”.

Fundația pentru Comunitate și MOL România au anunțat rezultatele din acest an ale concursului de proiecte prin intermediul căruia 18 ONG-uri care vor desfășura programe de terapie prin artă și terapie emoțională vor fi susținute cu suma totală de cu 400.000 de lei.

Centrul de Cercetări Subacvatice Dalnic a câștigat cu proiectul „Triunghiul succesului: copii, părinți și terapeuți împreună”, iar Fundația KIDA din localitatea Ilieni a câștigat cu proiectul „Povestea naturii”.

Premiul MOL pentru sănătatea copiilor se acordă organizației care derulează cel mai bun proiect dintre cele finanțate în cadrul ediției actuale. Organizația premiantă câștigă dreptul de a derula un proiect susținut cu suma maximă de 25.000 lei în cadrul ediției următoare a Programului, fără a se înscrie în concursul de proiecte, și dreptul de a avea un reprezentant la jurizarea proiectelor înscrise la acea ediție.

Pe lângă județul Covasna,  pe lista câștigătorilor se mai află municipiul București cu 4 proiecte, județele Harghita, Mureș și Bihor cu câte două proiecte, și județele Brașov, Satu Mare, Timiș, Cluj, Bacău și Sibiu cu câte un proiect.

Potrivit organizatorilor, din totalul celor 18 ONG-uri câștigătoare, 6 obțin finanțare pentru prima dată, în timp ce 12 au mai beneficiat de sprijin și la edițiile anterioare.

Proiectele selectate vor fi implementate în perioada decembrie 2019 – august 2020.

**

Programul „MOL pentru sănătatea copiilor” a fost lansat în 2009, fiind adresat organizaţiilor non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copiii cu vârste sub 18 ani, care au dizabilități, boli cronice, sau care se află în curs de recuperare după afecţiuni grave.

În ultimii 10 ani, au fost finanțate cu peste 3,2 milioane de lei un număr de 190 de proiecte de care au beneficiat peste 11.000 de copii și adolescenți.

Programul a fost premiat în 2013, 2015 și 2018 la Gala Societății Civile și la Romanian CSR Awards.

Articolul precedentPremieră medicală: un om a fost adus în starea de „animaţie suspendată”
Articolul următorBiblioteca Județeană „Bod Péter” a deschis „Traista cu cărți”