Un bărbat de 38 de ani din localitatea Vâlcele, județul Covasna, s-a ales cu dosar penal după ce noaptea trecută și-a bătut soția cu doi ani mai tânără.

Potrivit IPJ Covasna, totul ar fi pornit de la o discuție în contradictoriu între cei doi.

„La data de 08 ianuarie 2020, în jurul orei 02:00, polițiștii Postului de Poliție Vâlcele au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie în vârstă de 36 de ani cu privire la faptul că a fost victima unei agresiuni fizice, fiind lovită de către soțul acesteia. La fața locului poilțiștii au constatat faptul că soțul victimei, în vârstă de de 38 ani, în urma unor discuții în contradictoriu și-a lovit și agresat soția”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna.

Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, iar bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Dacă sunteţi victimă a violenţei în familie

– sesizați imediat poliția; poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea dumneavoastră pot fi puse în pericol printr-un act de violenţă domestică, vor emite ordinul de protecţie provizoriu în scopul diminuării acestui risc.

– este important să știți faptul că și dumneavoastră puteți solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una ori mai multe măsuri, obligaţii sau interdicţii.

–  depuneţi o cerere la judecătoria de care aparţineţi cu domiciliul sau reşedinţa, însoţită de probe: certificat medico-legal, nume martori, înscrisuri sau înregistrări etc;

– la depunerea cererii la judecătorie este recomandat să vă prezentaţi împreună cu martorii;

–  dacă până la emiterea ordinului de protecţie vă simţiţi în pericol, cereţi sprijin ONG-urilor care oferă servicii sau adăposturi, ori  D.G.A.S.P.C. Covasna.

– după emiterea ordinului de protecţie şi punerea lui în aplicare, semnalaţi orice încălcare a prevederilor lui, la 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie;

– La expirarea duratei măsurilor de protecţie, persoana protejată poate solicita un nou ordin de protecţie, dacă există indicii că, în lipsa măsurilor de protecţie, viaţa, integritatea fizică sau psihică ori libertatea i-ar fi puse în pericol.

Articolul precedentIncendiu miercuri dimineaţa la un atelier din Micfalău. Un bărbat a suferit arsuri uşoare la cap dar a refuzat transportul la spital
Articolul următorAccidente trase la indigo: Două mașini răsturnate în zona comunei harghitene Sat Mare, la aceeași oră