Consiliul Județean Covasna sprijină Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna cu 20.000 lei, printr-un acord de colaborare, asigurând astfel echipamente medicale de protecție și materiale sanitare pentru Centrul de Transfuzie, printre care și un tunel de decontaminare. Acesta este primul  tunel de dezinfecție instalat în vreun centru de transfuzie din România.

Miercuri,  la conferinţa de presă organizată pe această temă, s-a vorbit despre parteneriatul dintre Consiliul Județean și Centrul de Transfuzie, pe baza căruia s-a reușit achiziționarea echipamentelor medicale de protecție și a materialelor sanitare.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină, dr. Andrei Rosin, a declarat că este o premieră și faptul că un consiliu județean se implică în sprijinirea unei instituții care nu funcționează în subordinea sa. În al doilea rând, la nivelul centrelor de transfuzie din România, este o premieră absolută și faptul că aici s-a instalat primul tunel de dezinfecție.

La noi nu au fost niciodată probleme de igienă, în permanență se dezinfectează tot, acum însă ne luăm măsuri suplimentare de precauție, și cu acest tunel scade cu mult riscul de contaminare, iar acest lucru este important, atât pentru donatori, cât și pentru  personalul care lucrează la Centru” – a spus dr. Andrei Rosin.

În ultima perioadă a scăzut numărul donatorilor, tocmai de aceea directorul a făcut apel către locuitorii județului să vină pentru a dona sânge, deoarece recoltarea se face în condiții de maximă siguranţă, iar instituțiile medicale vor avea nevoie în continuare de sânge, mai ales când spitalele vor reveni la activitatea normală.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a subliniat că, în perioada pandemiei, instituția a reușit de două ori să sprijine Centrul de Transfuzie.

Acum conform acordului de cooperare cu Centrul de Transfuzie Sanguină din Municipiul Sfântu Gheorghe, Consiliul Județean a alocat 20.000 lei, în vederea achiziționării echipamentelor medicale de protecție și a materialelor sanitare. Nu ne-am uitat cui îi este subordonată instituția, ci ne-am concentrat pe găsirea unei soluții la problemele pe care Centrul ni le-a semnalat. Am găsit soluția juridică și financiară să ajutăm prin asigurarea echipamentului de protecție pentru personal” – a explicat președintele.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Municipiul Sfântu Gheorghe a primit un tunel dezinfectant, 35 bucăți de viziere de protecție, 1500 de măști chirurgicale, 50 litri dezinfectant, 2250 perechi de mănuși de unică folosință, 100 halate de unică folosință.

ImagineImagineImagine

Articolul precedentPost de Urgență modular pentru pacienții Covid și suspecți, în curtea Spitalului Județean Sfântu Gheorghe
Articolul următorFOTO. Şugaş Băi, stațiunea comorilor aproape de Sfântu Gheorghe