Doar doi pacienţi suspecţi şi 10 confirmaţi cu noul coronavirus mai sunt în prezent internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, a informat, miercuri, conducerea unităţii medicale.

Din totalul celor confirmaţi, doi au fost preluaţi de la Spitale din judeţul Braşov cu patologie chirurgicală, printre aceştia şi o pacientă cu domiciliul în judeţul Covasna dar care a fost preluată de la Maternitatea din Braşov.

Restul pacienţilor confirmaţi se află internaţi pe secţia Covid-19.

„Miercuri, la ora 13:00, aveam internaţi în spital doi pacienţi suspecţi de Covid-19, niciunul minor. Avem în total 10 pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, dintre care 8 sunt internaţi pe secţia Covid-19, iar doi au fost preluaţi din spitalele din Braşov cu patologie chirurgicală, printre care o pacientă cu domiciulul în judeţul Covasna, dar care a fost preluata de la maternitatea din Braşov. În această perioadă am avut un caz externat, iar astăzi nu avem niciun pacient în stare critică la ATI”, a precizat managerul spitalului, Andras-Nagy Robert.

Directorul medical, dr. Roşu Matyas, a precizat că starea pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus este una bună, aceştia având forme uşoare şi medii ale bolii.

„Nu avem atât de mulţi pacienţi, se observă că epidemia este, încet-încet, în descreştere. O satisfacţie este că am reușit să externăm pacientul de la ATI, iar acum este internat în secția Covid. În total, din judeţ, am avut trei pacienţi care au părăsit secția ATI. Restul pacientilor de pe secția Covid au forme ușoare și medii ale bolii”, a precizat directorul medical al spitalului.

Numărul cazurilor de coronavirus în județul Covasna rămâne neschimbat de mai multe zile, de la începutul pandemiei şi până în prezent fiind confirmate 230 de persoane.

 

 

Articolul precedentUn singur elev cu febră în judeţul Covasna, în prima zi de la deschiderea şcolilor
Articolul următor100% TU DECIZI! Gheorghe Flutur, „regele licitațiilor trucate”: bugetarul cu vile și bolizi donați