Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Covasna premiază scurt metrajele înscrise la prima ediţie a concursului județean de filme SMART (Scurt Metraje Anticorupție Realizate cu Telefonul).

Gala de premiere va avea loc în data de 10 decembrie, de la ora 17:00, la Cinematograful Arta Sfântu Gheorghe, evenimentul fiind organizat cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție.

„Reamintim faptul că 9 decembrie reprezintă, în simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei, fenomen care, alături de terorism, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate. Corupţia, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produce spontan, fără nicio pregătire prealabilă, rămâne acelaşi fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice. Prin acest concurs, D.G.A. a urmărit să conștientizeze tinerii cu privire la efectele pe care le are corupția asupra societății, să transmită atitudinea ce trebuie adoptată faţă de astfel de fapte și modalitățile de sesizare a acestora, iar filmele înscrise în concurs dovedesc faptul că acest lucru s-a reușit într-o bună măsură”, transmit reprezentanții SJA Covasna.

Competiția, lansată în data de 14 octombrie și derulată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Banca Transilvania Sfântu Gheorghe, Asociația Pedagogilor Români din Județul Covasna şi Cinema Arta by Cityplex din Sfântu Gheorghe, a fost adresată elevilor de liceu din judeţul Covasna.

La gala de premiere sunt invitați toți cei care s-au înscris în concurs, alături de susținătorii lor și de cei care doresc să vadă filmele cu tematică anticorupție, realizate de elevii de liceu din județul Covasna.

Pe lângă filmele realizate de concurenți, participanții vor putea urmări proiecții și spoturi realizate de Direcția Generală Anticorupție în cadrul altor campanii de prevenire a corupției.

Premiile I, II şi III sunt oferite de Banca Transilvania – Sucursala Sfântu Gheorghe, având valoarea totală de 2.400 de lei. De asemenea, va fi acordat un premiu al publicului, în urma voturilor exprimate în ziua galei de premiere de către persoanele prezente în sală, premiu care constă în bilete de intrare la un film la alegerea membrilor echipei câștigătoare, oferite de Cinema Arta by Cityplex.

Articolul precedentElectrica SA Covasna explică de ce n-a fost curent două zile pe mai multe străzi din Sfântu Gheorghe
Articolul următorFOTO. Jandarmii covăsneni l-au dus pe Moș Nicolae în casa unei familii defavorizate