Dan Barna, vicepreședinte USR, afirmă că PNL trebuie să facă mutarea decisivă pentru refacerea coaliției, într-un timp cât mai scurt. Despre negocirile PNL-USR de miercuri, Barna susține că au fost un exercițiu insuficient.

„Discuția de azi între delegațiile PNL și USR a fost un exercițiu util, dar insuficient pentru detensionarea situației politice. Următorul pas aparține PNL care trebuie să se decidă dacă dorește sau nu refacerea coaliției de centru-dreapta. Cu cât această hotărâre e luată mai repede, cu atât mai bine pentru toată lumea”, scrie Dan Barna pe Facebook.

Fostul copreședinte USR PLUS lasă să se înțeleagă că USR nu dă niciun pas înapoi în pretențiile anunțate, în condițiile în care liberalii ar dori să-l propună tot pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru.

„În ceea ce ne privește, noi rămânem consecvenți cu pozițiile pe care le-am avut tot timpul. Vrem refacerea coaliției, vrem stabilitate și vrem reforme”, mai scrie Barna.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat miercuri că, în cadrul discuţiilor cu echipa de negociere a PNL, a simţit că există o disponibilitate pentru refacerea coaliţiei, dar că aşteaptă un răspuns clar din partea liberalilor.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentAvertisment de sezon: Toate comprimatele de supt conțin aditivi și cantități semnificative de zahăr
Articolul următorKelemen Hunor: ”Poate sa fie si de la UDMR premier, pentru ca e nevoie de echilibru”