Curtea de Apel Brașov a dat soluția, ieri, într-un dosar în care primarul localității Belin – județul Covasna, era judecat pentru „folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene”, în formă continuată.

Iată soluția Curții de Apel Brașov:

„Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelul formulat de partea civilă Agenţia de plăţi şi intervenţie pentru agricultură împotriva sp. nr. 8/17.02.2021 a Tribunalului Covasna, pronunţată în dosarul penal nr. 1000/119/2018, pe care o modifică cu privire la soluţionarea laturii civile a cauzei, sub aspectul omisiunii indicării momentul de la care curge obligaţia de plată a accesoriilor.

Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi pe fond, rejudecând: Obligă inculpatul la plata accesoriilor fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăţi până la data achitării integrale a debitului principal. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate. În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul Siko Imre împotriva aceleiaşi sentinţe. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă apelantul-inculpat Siko Imre la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat, restul cheltuielilor rămânând în sarcina statului, conform art. 275 alin. 3 Cod procedură penală. Definitivă. Pronunţată azi, 13.01.2022, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”.

Menționăm că, Tribunalul Covasna l-a condamnat pe primarul UDMR din Belin, în data de 17 februarie 2021, la doi ani închisoare cu suspendare cu termen de supraveghere de 3 ani și la 7.080 lei amendă penală pentru „folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene”, în formă continuată.

Tribunalul Covasna l-a condamnat pe Siko Imre fără acord de recunoaștere a vinovăției.

Articolul precedentDoar în 3 județe și municipiul București, salariul mediu este peste media națională
Articolul următorSchimbări radicale ale vremii: ce urmează după valul de ger siberian