Legăturile mafiei imobiliare în afacerea OTOPENI au fost demascate în emisiunea Culisele Statului Paralel, la Realitatea PLUS, miercuri seara. Anca Alexandrescu a prezentat caracatița oamenilor de afaceri și de stat implicați, dar și mesajele primite de la unii dintre cei despre care a făcut dezvăluiri.

„Dl. Grindeanu s-a dus și le-a spus celor de la aeroporturi: măi băieți, renunțați. Vine ministrul apărării și spune că trebuie să eliberăm terenul. Cine plătește pentru asta? Oameni buni, în condițiile în care bucureștenii tremură de frig ar putea să se alimenteze de la aceste izvoare. Apa ajunge în unele zone până la 85 de grade. Numai că statul român nu se obosește să facă nimic. O zi la celebrul SPA costă cât o zi la un festival. A încercat și Compania de Aeroporturi să beneficieze de izvoarele care sunt peste drum de ei. Ba chiar si de terenul pe care l-au primit prin Protocol de la Ministerul Apărării încă din 1997 și consfințit prin HG de Guvern. Numai că așa de tare s-au încurcat unii în acte că le-a ieșit ca terenul lor, vezi Doamne, este suprapus peste terenurile strategice ale MAPN. Și uite așa a început telenovela în instanță. Deși expertiza spune clar că acea parcare se suprapune pe terenul aflat în administrarea Aeroportului primite de la MAPN, proprietarii nu vor să cedeze în ruptul capului. Și au bătut la toate ușile. Unele s-au deschis. Drept urmare, personaje importante de la PSD și PNL fac presiuni la Compania de Aeroporturi să renunțe la litigiul din instanță că, vezi Doamne, să nu alungăm investitorii străini. Cică așa spune domnul Grindeanu. Dar domnule ministru, când o fi nevoie să aplice Protocolul semnat cu MAPN, adică să elibereze spațiul în 72 de ore cine dărâmă magaoaia? Și cine plătește? S-a deschis ușa si la Ilfov și dl Hubert Thuma a insistat pe lângă primarul de la Otopeni să dea autorizația finală. Ba chiar și domnul Mîndrescu de la Transporturi a amenințat pe la aeroport că a vorbit el cu serviciile și e ok. Dar pentru ce investitor se agită atât oamenii ăștia? Un domn pe care-l cheamă George Gaiță. Din vechea garda de “oameni de afaceri”.

M-a contactat aseară la ora 22.00. Eu am văzut documentele, nu mai încercați să îmi dați mesaje pentru că nu funcționează lucrurile așa cum știți dvs, domnule Gaiță”, a spus Anca Alexandrescu în debutul emisiunii Culisele Statului Paralel.

Jurnalistul Mihai Belu: „Nu a existat guvernare în țara asta unde să nu găsesc vreo legătură cu el”.

Anca Alexandrescu: „Eu l-am cunoscut, era șeful mamei mele. Eram mică. După aia, când l-am văzut milionar, am întrebat cum a ajuns, tu de ce nu ești?!

Eu vreau să arăt două lucruri. Acolo este izvorul de apă geotermală. Râdeau de Elena Udrea când spunea că sunt resurse. Femeia aia nu a fost nebună. Rezerva este atât de mare… mult mai mare decât în restul țării. Domnii de la SRI știu.

Vă citesc mesajele pe care le-am primit de la dl Gaiță: <Bună, Anca, pot să te deranjez cu un telefon? Îmi pare rău că cineva are interesul să spună lucruri urâte despre cea mai modernă parcare. (…) Aeroportul nu are nicio legătură. Te faci de râs. Apreciez curajul tău, dar sunt tot felul de interese>.

Am toate documentele, nu le pot face publice pentru că desconspir sursa și nu vreau. Există și expertiză făcută, care atată nu doar că este puț, ci și că terenurile se suprapun. Sunt în posesia protocoalelor”.

Mihai Belu: „La teren sunt încă foarte multe nelămuriri. În 1991, s-a făcut un proces verbal de punere în posesie, care a vândut terenul pe procesul ăla verbal. În 2021, s-a pus în posesie. Că, de fapt, aeroportul și cu firma asta de asta se judecă acum. S-a mai emis un act de Primăria Otopeni, acolo e bătălia. Eu aș spune că primarul nu putea să emită în cursul procesului. La acea din 2021 e o discuție lungă… în ce circumstanțe s-a făcut. Firma aia din Elveția este la a treia schimbare de nume. Olimpia Parking. Pe noi ne interesează și terenul pentru că după 30 de ani de retrocedări, Gaiță și acum mai evacuează. A fost și la Steaua, l-am găsit în afacerile PDL”.

Anca Alexandrescu: „A fost asociat cu Patriciu, după care, când a fost miros de bani, s-a apropiat de fratele dl Patriciu, are și acum terenuri împreună cu el.

Există două hotărâri de guvern: Una semnată de Radu Vasile. Este o a doua de pe timpul lui Isărescu, darea în folosință gratuită Ministerului Transporturilor. În protocol se spune: în caz de necesitate, primăria va disponibiliza spațiile în 72 de ore. Cine va da jos măgăoaia aia în 72 de ore?”

„Cine îl susține pe dl Gaiță. Dl Thuma hop și el la primarul de la PNL: cum s-a dat puz la consiliul local de acolo?”, a mai întrebat Anca Alexandrescu.

Dorin Iacob: „Terenul MAPN, Primăria Otopeni…. eu nu pot să înțeleg cum au dat autorizație de construcție. Ei trebuie să lămurească asta. Dacă un director sub dl Mîndrescu execută ceva că a vorbit cu serviciile este foarte grav, chiar serviciile trebuie să verifice”.

Toți factorii implicați au fost sunați în direct, dar nu au răspuns la telefon.

ImagineImagineImagineImagineImagine

 

Articolul precedentComoara geotermală din subsolul județului Ilfov, exploatată în interes personal – caracatița ajunge la cel mai înalt nivel! Culisele statului paralel, ora 18
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL – Comoara geotermală de sub județul Ilfov – Cine se opune exploatării