Miron Mitrea a comentat scandalul momentului – Ungaria ar putea părăsi Uniunea Europeană. Analistul politic a afirmat, la Realitatea PLUS, că polonezii l-au părăsit pe premierul Ungariei, Viktor Orban, din cauza poziției lui pro-Putin.

„Viktor Orban s-a mișcat destul de bine ca să fie ales din nou prim-ministru în Ungaria. Pentru Ungaria nu s-a mișcat prea grozav dacă ne uităm la traseul veniturilor populației în ultimii 15 ani, de când e el șef pe acolo. Au fost creșteri, dar nu semnificative. Ca să ajungă prim-ministru, da, s-a mișcat bine, a făcut pe eroul Ungariei și a reușit să ia voturi. A fost populist și a luat voturi, mai departe se cam încurcă, când e vorba de politica externă și de poziția Ungariei. A fost foarte vehement. Polonezii l-au părăsit din cauza poziției lui pro-Putin. El spune că nu e pro-Rusia, e pro-Ungaria. Într-un război, este foarte bine să fii neutru, să taci din gură. De multe ori, neutralitatea costă foarte mult, mai mult decât participarea.

Viktor Orban a fost foarte multă vreme vocal, a făcut numai ce a vrut el și i-a mers. În ultima vreme, nu prea mai există lideri puternici în UE. Orban e dus, din păcate, într-o direcție greșită. Faptul că o țară reușește să fie dependentă de o sursă de aprovizionare cu energie este o politică proastă. Orban nu cred că se gândește să iasă, cred că este vorba de un șantaj la Bruxelles”, a precizat Miron Mitrea la Realitatea PLUS.

Articolul precedentGeorge Simion, reacție după ce Realitatea a demascat caracatița de foști securiști care s-au infiltrat în AUR
Articolul următorBobby Păunescu: Populația nu va avea de a face doar cu facturi mari, ci frig și foame. Și nu se mai poate da vina pe Ceaușescu