Criza energetică a făcut ca mai multe state din Uniunea Europeană să aplice măsuri de protecție pentru categoriile vulnerabile ale populației. O astfel de măsură va implementa și Olanda, care plafonează prețurile la energie de la 1 ianuarie. 

Guvernul olandez va plafona preţul energiei de la 1 ianuarie 2023 pentru a-i proteja pe consumatori de creşterile de preţuri, a relatat luni postul NOS, citat de Reuters.

Preţurile vor fi plafonate la nivelul din ianuarie 2022, pentru cantitatea medie de gaz şi electricitate folosită de gospodării, a menţionat NOS, citând surse guvernamentale.

Executivul Ţărilor de Jos urmează probabil să anunţe planurile în acest sens marţi, după stabilirea detaliilor cu companiile energetice.

Pe lângă plafonarea preţurilor, companiile energetice ar urma să se angajeze că nu vor debranşa niciun client în următoarele şase luni.

Noile măsuri se vor adăuga planurilor ce prevăd măsuri estimate la 16 miliarde de euro pe parcursul anului următor, menite să-i ajute pe olandezi să plătească facturile în creştere la energie şi alimente, acestea fiind cuprinse de asemenea în bugetul pe 2023 ce va fi prezentat marţi.

Între altele, măsurile cuprind o creştere de 10% a salariului minim şi creşterea subvenţiilor pentru asistenţă medicală şi plata chiriilor, guvernul urmărind să obţină banii necesari din creşterea impozitelor pe avere şi profi.

Articolul precedentConsiliul Naţional al Elevilor acuză Guvernul de iresponsabilitate: OUG pentru decontarea transportului, retrasă din şedinţa Comisiei de Dialog Social
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Cine este Dan Filimon, omul din spatele lui George Simion