Numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrate la nivelul județului Covasna a crescut cu 16,52% în ultima săptămână, iar cel al infecțiilor respiratorii inferioare cu 26,46%, arată datele Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile, din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna.

În acest sezon, la nivelul județului Covasna au fost vaccinate gratuit un număr de 4.183 de persoane aparținând celor 5 grupe de risc. Dintre acestea, numai în ultima săptămână 550 s-au prezentat la cabinetele medicilor de familie pentru a fi imunizate.

„Săptămâna aceasta se observă o creștere la virozele respiratorii, o creștere 16,52% față de săptămâna precedentă, dar trebuie să luăm în considerare faptul că săptămâna precedentă a fost săptămână scurtă. Față de aceeași perioadă a anului trecut nu se poate observa chiar o creștere majoră, este o creștere nesemnificativă de 4%. Anul trecut, în aceeași perioadă s-au înregistrat 2.667 de cazuri, iar anul acesta 2.271 de cazuri. La infecțiile inferioare este o creștere mai considerabilă, de 26,46% față de săptămâna precedentă și putem spune că este o creștere și față de aceeași perioadă a anului trecut. Săptămâna aceasta avem înregistrate 465 de cazuri, față de 395 în anul precedent”, a explicat reprezentantul DSP Covasna, Igyártó Gabriella.

Potrivit acesteia, nu au fost înregistrate forme grave, astfel că în doar 8,89% dintre cazuri s-a recurs la spitalizare.

Articolul precedentCrucea Roșie i-a premiat pe cei mai activi voluntari din Sfântu Gheorghe și orașul Covasna
Articolul următorO stradă din Târgu Secuiesc, fără apă, miercuri, timp de 2 ore