Asociația pentru Dezvoltarea Turismului și Fitness Tribe Sfântu Gheorghe organizează primul concurs de tip maraton din județul Covasna, dedicat atât alergătorilor amatori, cât și celor profesioniști.

Visit Covasna Marathon va avea loc în data de 22 septembrie, în stațiunea Covasna, iar competiția, care se va desfășura pe trei probe: maraton, 10K și ștafetă 4, va consta în parcurgerea contracronometru, în alergare sau mers, a unui traseu stabilit și marcat.

„În anii precedenți, cel puțin din 2005 nu a fost organizat un astfel de maraton la noi în județ, iar noi am vrut să fie și în județul nostru un maraton, pentru că în fiecare județ este. Sunt mulți care vor să încerce, este o zonă cu peisaj superb, startul se va da de la campingul din Valea Zânelor, în stațiunea Covasna. Mai sunt 18 săptămâni, deci cei care vor să participe mai au timp să se pregătească. În funcție de capacitatea pe care o să o avem la fața locului, vrem să facem și un eveniment pentru copii mici, cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani, tot în zona campingului, pe distanțe sub un kilometru. Vor fi și premii în bani, pentru proba de open de la maraton, primele 3 locuri la feminin și masculin, neavând în vedere categoria de vârstă, și la proba de ștafetă open, feminin și masculin”, ne-a precizat Csanád Birtalan, unul dintre organizatori.

Potrivit acestuia, proba maraton va fi împărțită pe trei categorii de vârstă: 18-39 ani, 40-59 ani, respectiv peste 60 de ani, masculin și feminin, iar concurenții vor avea de parcurs un traseu de peste 40 km.

Timpul limită pentru parcurgerea probei maraton va fi de 6 ore și 30 min, iar cel pentru proba 10K de 2 ore și 30 min.

Primele trei locuri ale fiecărei categorii vor fi premiate la finalul cursei, iar cei mai buni concurenți de la categoriile open și ștafetă, masculin și feminin, vor primii premii în bani.

Înscrierile se pot face online până pe 22 august (inclusiv), în limita a 1.000 de participanți, excepție făcând concursul pentru copii, la care înscrierea se face exclusiv la fața locului.

Cei care se vor înscrie până pe 20 mai vor achita o taxa de 70 lei pentru proba de maraton individual, 200 lei pentru cea de ștafetă, respectiv 50 lei pentru proba de 10 km; în vreme ce concurenții care se vor înscrie după data de 01 august vor avea de achitat 150 lei (maraton), 400 lei (ștafetă), respectiv 100 lei (10K).

Fiecare concurent poate participa la o singură probă.

Vicepreședintele CJ Covasna participă la Visit Covasna Marathon

Până la ora actuală, la proba de maraton individual a competiției s-au înscris 6 persoane, iar la cea de 10 km, 7 concurenți, printre aceștia numărându-se și vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Grüman Róbert, care a lansat un apel către locuitorii județului Colvasna să participe la această competiție în număr cât mai mare.

„Dacă tot organizăm în comun cu cei de la Fitness Tribe acest eveniment, m-am gândit că, pentru un stil de viață sănătos, poate ajung și eu să finalizez proba de 10 km. Până în septembrie avem mult timp, proba de maraton necesită un antrenament, nu este pentru oricine, dar cred că proba de 10 km poate fi accesibilă pentru orice persoană care, cu o lună-două înainte, va începe să se antreneze. Dorim pe această cale să îi impulsionăm pe locuitorii județului să încerce, să fim cât mai mulți participanți”, ne-a declarat Grüman Róbert.

Traseul, punctele de schimb pentru ștafetă și regulamentul de concurs pot fi accesate pe site-ul  https://marathon.visitcovasna.com.

 

Articolul precedentProfesorii și părinții elevilor Liceului de Arte din Sfântu Gheorghe – la dezbaterea viziunii „Educația ne unește”
Articolul următor32 de medalii pentru CSM Sfântu Gheorghe la Campionatele Naţionale de Ju-Jitsu