Înscrierile la „Programul MOL pentru sănătatea copiilor” continuă până pe data de 12 octombrie. Aceasta este cea de-a 10-a ediție în care cele mai bune proiecte ale organizațiilor nonguvernamentale înscrise beneficiază de finanțare.   

„Programul MOL pentru sănătatea copiilor” este derulat de Fundaţia Pentru Comunitate şi MOL România, iar în cadrul ediției din acest an vor primi finanțare cele mai bune proiecte de terapie emoţională şi prin artă, având ca scop reabilitarea psiho-socială a copiilor cu afecţiuni cronice, în curs de recuperare după afecţiuni grave, sau a copiilor cu dizabilități.

„În decursul celor 9 ediții am acordat finanțare în valoare de 2,7 milioane de lei pentru 169 de proiecte, unui număr de 94 de ONG-uri. Au fost unele organizații care au obținut finanțare de mai multe ori. Odată cu lansarea programului obișnuim să invităm organizațiile care au obținut finanțare la ediția precedentă să prezinte, pe scurt, proiectele realizate, și tot atunci acordăm și „Premiul MOL pentru sănătatea copiilor” – o finanțare întreagă, în valoare de 25.000 de lei, pentru organizația care a avut cel mai bun proiect la ediția precedentă, dintre cele finanțate. Această organizație obține finanțare și are dreptul de a delega un membru în juriul ediției actuale”, ne-a explicat directorul executiv al Fundației pentru Comunitate, András Imre.

Potrivit acestuia, câștigătoarea ediției precedente a fost Asociația „Inima Copiilor” din București, cu un proiect de terapie prin atingere, desfășurat la secția de terapie intensivă neonatologie a Spitalului „Marie Curie”, însă printre proiectele care au obținut finanțare se numără și cel al Asociației „Help” din Sfântu Gheorghe.

Plafonul maxim de finanţare a unui proiect este de 25.000 lei

Proiectele eligibile sunt cele de terapie emoţională, dar și cele de terapie prin artă și de expresivitate artistică (muzică, activităţi de autoexprimare creativă, individuale şi de grup).

Organizatorii atrag atenția că în cazul spitalelor sau instituțiilor publice solicitantul nu trebuie să fie instituția în sine, ci o fundaţie sau o altă organizație de pe lângă aceasta, iar organizațiile neînregistrate oficial, partidele, sindicatele și societățile comerciale nu pot depune cereri de finanțare.

Articolul precedentFOTO | Un nou refugiu montan în judeţul Covasna, pe vârful Lăcăuţi
Articolul următorProducția de cartofi în Covasna, peste aşteptări având în vedere vremea nefavorabilă