Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. organizează în perioada 23 octombrie – 6 noiembrie 2019 consultări publice în vederea finalizării Planurilor de acţiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier în localităţile traversate de drumurile naţionale care au înregistrat un trafic anual mai mare de 3 milioane treceri de autovehicule.

În planul de acţiune este cuprinsă şi porţiunea din DN12 care porneşte de la Chichiş, la intersecţia cu DN11, până la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, în zona Arenei Sepsi. Pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe, DN12 cuprinde străzile Lt. Păiuş David şi Lunca Oltului.

Conform estimărilor realizate în urma realizării cartării zgomotului, în Sfântu Gheorghe peste 650 de persoane sunt afectate zilnic de nivelul crescut de zgomot din cauza traficului intens de pe DN12.

La elaborarea propunerilor Planurilor de acţiune, o etapă obligatorie este reprezentată de participarea şi consultarea publicului la elaborarea şi reevaluarea planurilor de acţiune, încă din faza de iniţiere a acestora.

Propunerile de Planuri de acţiune şi hărţile de zgomot pot fi consultate la adresele de internet: http://www.cnadnr.ro/ro/accesul-la-informatiile-de-interes-public/harti-strategice-de-zgomot şi http://management-zgomot.cnadnr.ro.

Publicul interesat poate transmite comentarii / opinii / observaţii privind documentele menţionate, în scris la sediul CNAIR SA. din Bucureşti, bdul. Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, cod poştal 010873, prin fax la nr. 0213120984 sau prin e-mail la adresa: [email protected] până la data de 6 noiembrie 2019, ora 16:00.

Articolul precedentVocile toamnei – recital de pian Thurzó Zoltán la Sfântu Gheorghe
Articolul următorRealitatea TV a devenit Realitatea Plus