Regele Charles s-a îndrăgostit de frumusețile României și a luat decizia de a achiziționa mai multe proprietăți în țara noastră. Printre cele 10 locuințe pe care le deține pe meleagurile românești, cea mai renumită și apreciată este cea din Viscri. Însă nu toată lumea știe că o misterioasă româncă este cea care l-a influențat pe fiul regretatei Elisabeta a II-a să-și procure prima casă în pitorescul sătuc brașovean.

 

Cu mulți ani în urmă, Regele Charles a făcut o vizită în țara noastră și a fost profund impresionat de frumusețile ascunse ale României. În timpul acelei vizite, a avut o întâlnire cu Caroline Fernolend, în vârstă de 59 de ani, care este directoarea executivă și vicepreședintă a Fundației Mihai Eminescu Trust.

Caroline a ghidat nobilii vizitatori prin satul brașovean Viscri și i-a prezentat toate minunățiile acestuia. De fapt, datorită eforturilor ei de a promova tradițiile și obiceiurile locului, ea a adus acest sătuc pe harta lumii. Românca, care este de origine săsească, a fost unul dintre cei care au luptat pentru dezvoltarea satului și, cu succes, și-au atins scopul.

Caroline Fernolend a fost cea care i-a prezentat Regelui Charles al III-lea satul în care ulterior și-a achiziționat o casă. Monarhul britanic are obiceiul de a veni în România ori de câte ori are ocazia și, desigur, nu uită să o întâlnească pe Caroline Fernolend, care l-a însoțit în numeroase călătorii prin satele din Transilvania.

”Sunt născută, crescută și trăiesc la Viscri, stămoşii mei au venit aici din 1842 și de atunci contribuie la dezvoltarea acestei zone. Satul Viscri era pe lista celor 6000 de sate pe care Ceuşescu voia să le sistemetizeze, să le distrugă”, a povestit Caroline Fernolend presei locale.

”Acest lucru, că aceste valori rurale autentice sunt apreciate de Alteţa Sa Regală le dă o valoare şi încredere şi altora să investeasc în proiecte de dezvoltare în mediul rural. Eu cred că aceasta a fost contribuţia cea mai mare a Alteţei Sale Regale, de a ne deschide ochii tuturor că valorile adevărate sunt în mediul rural”, a mai spus femeia care l-a convins pe monarhul britanic să achiziționeze casa de vacanță din Viscri.

Pe parcursul timpului, suveranul și-a mai procurat și alte proprietăți în țara noastră. Printre acestea se numără Conacul Apafi din Mălâncrav, județul Sibiu, o locuință în Viscri, județul Brașov, patru proprietăți în Valea Zălanului, județul Covasna, precum și alte patru în satul Breb din județul Maramureș.

Articolul precedentGrevă EDUCAȚIE. Întâlnire crucială în Ministerul Educației. Ce se întâmplă cu examenele naționale
Articolul următorStudiu îngrijorător: Morți subite, provocate de vaccinul anti-Covid