La data de 27 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vâlcele aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, desfășurând activități pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, au surprins, în zona pădurii de pe raza localității Ariușd, mai multe persoane și atelaje cu tracțiune animală, pe care le încărcau cu material lemnos.

La vederea oamenilor legii, cei în cauză au abandonat atelajele și au fugit, polițiștii folosind inclusiv armamentul din dotare în încercarea de a-i opri, însă din cauza terenului accidentat aceștia au reușit să scape.

Pentru depistarea și prinderea făptașilor fost formată o echipă de investigare, iar în scurt timp au și fost identificați în persoana a cinci tineri cu vârste cuprinse între 22 și 31 de ani, toți din localitatea Hetea. Aceștia au fost conduși la audieri, iar polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Covasna.

În urma cercetării la locul faptei polițiștii au constatat că cei cinci tăiaseră ilegal 51 de arbori din fondul forestier, prejudiciul estimat de organele silvice fiind în valoare de aproape 5.000 de lei. S-a dispus confiscarea celor cinci atelaje cu tracțiune animală,  un motofierăstrău și patru topoare folosite la comiterea faptei, iar materialul lemnos, în cantitate de 10 mc, a fost predat în custodia organelor silvice.

Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, pentru faptele comise cei cinci riscând pedeapsa închisorii de până la 6 ani.

Articolul precedentRestricții de trafic în Sfântu Gheorghe cu ocazia zilei de 1 Decembrie
Articolul următorPoliţişti şi jandarmi covăsneni, avansaţi în grad de Ziua Naţională