Asociația Identitate și Dialog din Sfântu Gheorghe a demarat un proiect ce are ca scop realizarea unei broșuri, intitulată „Maghiari cu care România se mândrește”, destinată copiilor români și maghiari din învățământul primar și gimnazial din județul Covasna.

Inițiativa urmărește selectarea câtorva personalități de naționalitate maghiară, care s-au făcut remarcate în România în ultimii 100 de ani, prin contribuția lor în diverse domenii. În acest sens, inițiatorii proiectului fac un apel către oricine cunoaște etnici maghiari, care au avut realizări notabile, să vină cu propuneri, iar cele mai bune idei vor fi incluse în broșuri.

„Citind poveștile acestor eroi moderni, copiii maghiari se vor simți incluși în aniversarea centenară a unei țări care este și a lor și pentru edificarea căreia au contribuit atâția maghiari de seamă. De asemenea, copiii români vor învăța câteva noțiuni despre contribuția unor personalități maghiare la dezvoltarea statului român modern”, transmit inițiatorii.

De asemenea, oricine dorește să sprijine Asociația Identitate și Dialog în realizarea proiectului, poate face donații în contul: RO73RNCB0124144195560001, deschis la BCR.

 

Articolul precedentDouă comune din Covasna au rămas fără primari
Articolul următorFrigul face primele victime la Sfântu Gheorghe. Un bărbat a murit, altul a ajuns la Spital cu hipotermie