Adidași, fire de ceapă verde, o baterie pentru gardul electric, cartelă telefonică, un leagăn, patru ghivece de flori, haine dintr-un uscător, o mașină de spălat rufe, resturi de material lemnos folosit la o schelă pentru construcții, țigle pentru acoperiș, două sape, 15 metri de furtun din plastic, o sanie, produse de patiserie, o sticlă cu alcool sanitar, componente dintr-un tablou electric, un ștergător de parbriz, alimente și un tub de pastă de dinți – este bilanțul celor mai ciudate obiecte declarate furate în cursul anului 2019, în județul Covasna.

Pe lângă acestea, hoții au mai avut nevoie de 30 de animale, printre care 13 cai, trei păsări, și o bovină.

Pentru fiecare dintre aceste furturi, polițiștii au întocmit dosare penale, iar în unele situații s-a dispus reținerea autorilor.

Un bărbat din orașul Covasna, cunoscut cu antecedente penale, s-a ales cu un nou dosar penal pentru furt, și a fost reținut pentru 24 de ore, după ce în data de 19 septembrie 2019 ar fi sustras de pe un teren extravilan din localitatea Zagon un cal, pe care în aceeași seară i l-a vândut pentru 200 de euro unui tânăr de 27 de ani din localitatea Zăbala.

Polițiștii l-au reținut pe făptaș, iar animalul a fost returnat stăpânului.

Au fost însă și hoți care „nu s-au încurcat” cu mărunțișuri. Cel mai valoros obiect declarat furat în cursul anului trecut a fost un autoturism care, conform declarației persoanei vătămate, valora aproximativ 8.500 de euro.

Și deși corectitudinea și onestitatea sunt calități care lipsesc de cele mai multe ori în zilele noastre, au fost și covăsneni care n-au stat pe gânduri și s-au prezentat la poliție cu obiectele sau sumele de bani găsite pe stradă.

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna s-au prezentat cetățeni care au predat diverse bunuri găsite, cum ar fi: chei de autovehicule, bani și portofele ce conțineau diverse sume de bani, documente și carduri bancare. Cea mai mare sumă găsită și predată a fost de 500 de lei, care a fost găsită de un cetățean într-o parcare din orașul Covasna și predată la sediul Poliției Stațiunii Covasna. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, a fost identificat posesorul banilor fiindu-i predată suma în cauză”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe.

Articolul precedentUE le trimite românilor ca ajutoare produse de igienă. Statisticile arată că sunt codași la acest capitol
Articolul următorSimona Halep, de retragere: „Am vorbit cu fratele meu despre asta! O voi face înaintea unui turneu”