Sunt o mulțime de obiective turistice în Covasna, așa că dacă te gândești să vizitezi județul, ar trebui să-ți iei măcar 3-4 zile pentru a-l explora pe deplin și a te bucura de tot ce are de oferit.  

Județul Covasna este situat în sud-estul Transilvaniei, iar reședința este municipiul Sfântu Gheorghe. Județul a fost înființat în anul 1968 și, conform recensământului din 2011, peste 73% din locuitori sunt maghiari. 

Peste tot în județ vei găsi zone deosebite, obiective turistice impresionante, priveliști care te lasă fără grai și locuri în care vei dori să te întorci cu prima ocazie.

Este o zonă care merită descoperită, însă vei avea nevoie de câteva zile bune de vacanță pentru a te plimba prin toate cotloanele sale. 

Muzeul Etnografic Haszmann Pal se numără printre cele mai frumoase obiective turistice în Covasna. A fost amenajat în Cernatul de Sus și deține peste 8.000 de exponate care reprezintă colecții importante din zona istorică, geologică și etnografică a secuilor din zonă.

Colecția de porți secuiești este elementul cel mai valoros al acestui muzeu. Colecția de pietre funerare cioplite din lemn este și ea impresionantă, la fel ca expoziția mașinilor agricole.

Muzeul are o grădină imensă, verde și liniștită, ideală pentru a te relaxa.

Stațiunea Balvanyos se află la 67 de kilometri de Sfântu Gheorghe. Aerul de aici te face să inspiri adânc și să te bucuri de propspețimea lui, totul într-un peisaj de poveste.

Stațiunea oferă posibiltăți de tratament, având izvoare de ape minerale cu proprietăți curative. Tot aici poți vedea Ruinele Cetății Balvanyos, care se află pe dealul Cetate, la o altitudine de 1029 de metri.

Nu trebuie să ratezi nici Sfântu Gheorghe, municipiul de reședință al județului Covasna și o adevărată atracție turistică.

Un oraș în care tradiția și cultura se îmbină și oferă posibilități nenumărate pentru turiștii români și străini care vin aici să exploreze la pas obiectivele turistice.

Instituțiile culturale precum Biblioteca Județeană Bod Peter, Casa de Cultură Municipală sau Casa Mives sunt doar câteva dintre atracțiile din oraș. Biserica Reformată Fortificată Sfântu Gheorghe merită și ea vizitată, la fel și Muzeul Național Secuiesc.

Dacă ajungi în Covasna, nu rata o vizită la Biserica fortificată Sf. Emeric din Ghelnița, prima și cea mai veche biserică din partea superioară a regiunii Trei Scaune. Un adevărat monument istoric, unic din punct de vedere al arhitecturii.

Cu trei clădiri anexate, Biserica a fost declarată monument UNESCO, așa că nu e de mirare că mii de turiști aleg să o viziteze.

Articolul complet, AICI

Articolul precedentCând devine sforăitul o problemă de sănătate?
Articolul următorTopul celor mai urâte orașe din România – Cum au votat românii