Europenii sunt printre cei mai reticenți locuitori ai planetei când vine vorba de trecerea la o dieta bazată pe insecte. După ce Uniunea Europeană a dat undă verde primelor produse și specii de insecte comestibile, un sondaj arată că la nivelul continentului doar un european din 10 ar fi dispus să renunțe la alimentele tradiționale.

Potrivit unui raport din 2020 al Organizației Europene a Consumatorilor, doar 10% dintre europeni sunt dispuși să schimbe carnea cu insecte.

Dar într-un alt sondaj realizat de YouGov în 2021, Franța pare să fie țara care este cea mai receptivă la idee. Douăzeci și cinci la sută dintre cei chestionați au spus că sunt dispuși să mănânce alimente care conțin pudră de insecte.

La mică distanță se află germanii și danezi, cu un răspuns favorabil de 24% și, respectiv, 22%.

În schimb, italienii și polonezi par să fie cei mai reticenți față de ideea de a consuma insecte sau ingrediente fabricate din insecte: doar 17% și 18% dintre respondenți au declarat că ar fi dispuși să încerce să mănânce insecte în mod regulat.

La nivel mondial, mexicanii sunt campionii insectivorilor: 33% dintre felurile de mâncare conțin insecte gătite, iar 40% dintre produsele alimentare conțin diverse ingrediente obținute din insecte.

La nivel mondal, peste 2 miliarde de oameni consumă regulat insecte.

Articolul precedentStrăinii au votat: Româncele, cele mai frumoase femei-militar din lume! Le-au depășit pe rusoaice și pe australience
Articolul următorPROTEST amplu al sindicaliștilor Silva, la Parlament. Care sunt principalele REVENDICĂRI