Campania „Cycle to Work”, pe care un grup de tineri din municipiul Sfântu Gheorghe pasionaţi de ciclism au lansat-o în urmă cu câțiva ani, cu scopul de a determina cât mai multe persoane să renunțe la deplasarea cu mașina la serviciu, va fi relansată zilele acestea, cu prilejul Zilelor orașului.

Ajunsă în acest an la cea de-a treia ediție, campania „Cycle to Work” va fi relansată în data de 30 aprilie, de la ora 07:30, în Piaţa centrală din Sfântu Gheorghe.

Iniţiatorii au lansat un apel către comercianţi să susţină această mişcare, amenajând parcări pentru biciclete în faţa magazinelor sau oferind reduceri bicicliştilor.

Şi autorităţile locale şi-au propus să încurajeze utilizarea mijloacelor alternative de circulaţie, în vederea creşterii nivelului de mobilitate urbană şi a reducerii nivelului de poluare.

Consiliul Local a aprobat la sfârșitul lunii martie Studiul de fezabilitate pentru implementarea unui sistem de Bike Sharing şi extinderea reţelei de piste pentru biciclete pentru a oferi localnicilor şi turiştilor mijloace de transport alternative.

Proiectul prevede, printre altele, achiziţionarea a 230 de biciclete inteligente mecanice, a şase triciclete pentru persoane vârstnice şi şase pentru persoane cu dizabilităţi, amenajarea a 18 zone pentru parcarea bicicletelor, precum şi a patru staţii de depanare.

Articolul precedentAproape 1 milion de lei la Sfântu Gheorghe pentru proiecte culturale, sportive și de tineret
Articolul următorISU Covasna, controale şi recomandări înaintea Paştelui Ortodox