Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat vineri, în prima ședință desfășurată online, suplimentarea bugetului Municipiului Sfântu Gheorghe cu suma de 4,3 milioane de lei, din care 800.000 lei vor fi alocați cheltuielilor legate de carantinarea pacienților la Sfântu Gheorghe.

Primarul Antal Arpad a declarat că, datorită faptului că programele culturale și artistice programate să aibă loc în acest an au fost anulate, bugetele instituțiilor de cultură au fost reduse, iar odată cu rectificarea bugetară s-a creat un buget de 2,8 milioane de lei care va fi destinat cheltuielilor pentru combaterea coronavirusului, suma fiind la dispoziția Spitalului Județean de Urgență, în caz de nevoie.

„Bugetul Municipiului Sfântu Gheorgghe a fost modificat, a crescut cu 4,3 milioane de lei. 3,5 milioane de lei sunt fonduri europene pe 6 proiecte pe care le putem demara, în sensul în care putem demara licitațiile, iar din 800.000 lei vom suporta cheltuielile de carantinare în municipiul Sfântu Gheorghe. S-au redus bugetele mai multor instituții: Teatrul Tamasi Aron, Teatrul Andrei Mureșanu, Casa de Cultură Konya Adam, având în vedere că tot ce înseamnă instituții de cultură în acest moment nu funcționează, și având în vedere faptul că sunt o serie de evenimente care nu vor mai avea loc, de la Zilele Orașului, până la Galopiada Secuiască, dar și alte proiecte și programe pe care am dorit să le realizăm în această perioadă. Am decis să avem un buget de 2,8 milioane de lei pentru combaterea acestuia virus, în funcție de ce necvesități vom avea. Discutăm aproape zilnic și cu cei de la Spital, i-am spus și managerului că oricând are nevoie de fonduri se poate adresa Municipiului și din această sumă putem aloca oricând chiar și 1 milioin de lei dacă au nevoie”, a declarat primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, tot în ședința de vineri, bugetul Direcției de Asistență Socială a fost suplimentat cu suma de 536.000 lei pentru cheltuielile care se vor ivi pe durata stării de urgență.

Articolul precedentAmenzi de peste 203.000 lei pentru nerespectarea măsurii restricționării circulației
Articolul următorScările de bloc din Sfântu Gheorghe vor fi dezinfectate din două în două săptămâni