Încurajată de succesul evenimentului Silent Poetry din cadrul pulzArt7, o altă echipă de tineri a venit cu o idee pentru un proiect care să promoveze lectura.

În spatele ideii unor BookStaţii se află echipa „basement”, care este formată dintr-un mix de elevi de la liceele Mikes și Mikó.

BookStaţia este în primul rând un proiect de promovare a lecturii, astfel că de la jumătatea lunii decembrie, în Piaţa Centrală vor exista rafturi de cărți în aer liber. De asemenea, în mai multe staţii de autobuz din oraş vor fi amplasate aceste rafturi, unde oricine poate citi din cărţile existente, sau poate îmbogăți raftul cu cărți care nu mai sunt necesare acasă, spre deliciul trecătorilor. Odată cu sărbătorile care se apropie, poate că o carte adusă de acasă va aduce o bucurie sau un zâmbet pe chipul unui copil sau chiar adult.

Inițiativa are şi rolul de a îi deconecta pe trecători de la tehnologia de care suntem din ce în ce mai dependenţi, convingându-i să îşi ia ochii din telefoane şi de la reţelele sociale, şi să răsfoiască o carte în timpul în care aşteaptă autobuzul.

Disponibile în permanență, aceste „biblioteci” gratuite în aer liber încearcă să readucă în actualitate plăcerea lecturii, oferind în acelaşi timp o experiență comunitară.

Până la amplasarea rafturilor, organizatorii aşteaptă donații de cărți în diverse puncte de colectare, pentru a putea fi puse mai târziu pe rafturi. Puteți trimite cărțile până pe 8 decembrie la oricare dintre următoarele locuri: Szimpla, Tein, Bufetul teatrului, Liceele şi bisericile din oraş, Casa de Cultură „Kónya Ádám” sau Biroul de Imagine al Primăriei.

Tinerii care au lansat proiectul îi încurajează pe toți locuitorii orașului să doneze cărțile vechi și apoi să caute lecturi noi și interesante în BookStaţii.

Articolul precedentCozmin Gușă: „Sper ca atitudinea în PSD să fie: identificarea obraznicilor, punerea la colț, apoi un proces de analiză a fiecăruia”
Articolul următorNoi date cu privire la majorarea salariului minim brut pe țară. Cu cât ar putea crește acesta?