Anunț îngrijorător privind noua lege a pensiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că o recalculare se va face abia când vor exista suficienți bani la buget pentru eventualele majorări. Potrivit specialiștilor, ar fi nevoie de peste 30 miliarde de lei pentru a rezolva toate inechitățile din sistem. 

 

Principalele inechități din sistemul de pensii care trebuie rezolvate urgent anul acesta țin de diferențele dintre bărbați și femei în ceea ce privește vârsta de pensionare, de diferențele de venituri în funcție de anul ieșirii la pensie, dar și de sporurile și orele suplimentare care nu au fost luate în calcul la stabilirea veniturilor pentru unii pensionari.

Specialiștii estimează că pentru rezolvarea tuturor acestor inechități, dar și a celorlalte care există în sistem, ar fi nevoie de peste 3 miliarde de lei în plus la buget. Unii specialiști vin cu sume chiar și mai mari, de 35 de miliarde de lei. Asta, în contextul în care ministrul Muncii, Marius Budăi, recunoaște că din acest motiv întârzie recalcularea pensiilor, pentru că momentan se fac calcule pentru a stabili dacă există suficienți bani la buget pentru eventualele majorări.

 

Tot ministrul este cel care spune că pensiile nu vor fi recalculate până când nu vor ști cu certitudine că sumele de la bugetul de stat sunt suficiente pentru aceste recalculări, cu toate că noua lege a pensiilor este un jalon important din PNRR care trebuie îndeplinit, dacă vrem ca România să nu piardă bani europeni.

Articolul precedentRomânii sunt disperați după ce facturile la întreținere s-au triplat de la o lună la alta. Numărul restanțelor se dublează
Articolul următorCSM Galați a pierdut primul meci de la Tg Secuiesc