Biblioteca TAM, proiectul lansat de Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe, pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, a prins contur și se bucură de vizitatori aproape zilnic, însă cei mai mulți îi trec pragul înaintea spectacolelor.

La patru luni de la lansarea ineditului proiect, biblioteca mobilă amenajată într-un microbuz vechi, pe care în trecut actorii îl foloseau pentru deplasările în turnee, s-a îmbogățit cu atât de multe cărți încât nimeni nu le mai ține socoteala, iar donațiile continuă să apară.

Sunt foarte multe, între timp am mai introdus încă două rafturi care sunt efectiv burdușite cu cărți. E bine că există, oamenii interesați vin și își iau cărțile pe care le vor, au libertate absolută. Atunci când sunt spectacole interesul este mai crescut, pentru că în timp ce aștepți îți vine să ieși un pic și să vezi ce se mai întâmplă pe acolo. Sunt și copii care vin și citesc pe loc, tineretul beneficiază mai mult de acest program”, a precizat managerul TAM, Anna-Maria Popa.

Deși este deja un proiect care se bucură de succes, inițiatorii și-au propus să vină în întâmpinarea celor cărora le place să citească în aer liber, punându-le la dispoziție o terasă care va funcționa pe toată durata verii, și unde aceștia se vor putea bucura de lectură lângă o băutură răcoritoare.

Avem autorizație pentru terasă, împreună cu cei de la Cinema Arta. Practic, va fi exact în jurul bibliotecii, deci pe toată durata verii oamenii vor putea sta la terasă, să citească pe loc cărțile, vor putea consuma băuturi răcoritoare”, ne-a explicat directoarea TAM.

Ideea unei biblioteci mobile a apărut ca urmare a numărului redus de cărți în limba română pe care pasionații de lectură din Sfântu Gheorghe să le poată citi.

Biblioteca TAM stă la dispoziția locuitorilor orașului non-stop, iar cei care doresc să împrumute cărți au la dispoziție un registru în interiorul căruia să noteze titlul cărții și data la care intenționează să o returneze.

Potrivit conducerii TAM, printre volumele ce pot fi găsite aici se numără și colecția completă „Călătorii fascinante în jurul lumii”, care cuprinde 117 broșuri și DVD-uri.

Articolul precedentStr. Andrei Șaguna din Sfântu Gheorghe, ca după bombardament
Articolul următorOrdinul de detaşare la Bistriţa a şefului OPC Covasna, anulat de Tribunal