După concertul cu o atmosferă prietenoasă al lui José Almar, cu care a început programul „O vară ritmată la Sfântu Gheorghe!” în ziua de vineri, 26 iulie de la ora 19:00 va urca pe scena de piatră din Piața Centrală formația de beatbox SzájArt project din Ungaria.

Membrii formației SzájArt project formate în anul 2006 cu un nume care vorbește de la sine, alcătuiesc un trio armonios, deoarece și-au încheiat în aceeași clasă studiile începute în Școala Kodály din Kecskemét, iar mai târziu au devenit studenții aceluiași oraș, Szeged. Nu sunt personalități obișnuite, așadar ne putem aștepta și pe scenă la ceva foarte special de la ei. Dömötör Tamás este maestrul recunoscut pe plan internațional al tobei bătute cu gura, campion în beatbox din Ungaria, premiat cu locul al doilea la campionatului mondial Beatbox din 2012 organizat în Berlin.

Cine este interesat de acest gen, poate vedea şi auzi în sfârșit pe cineva care este unul dintre cei mai buni. Szondi Péter cultivă nu numai arta tobei bătute cu gura, ci e şi vocalist şi cântă la vioară, iar Simon Krisztina răspunde în trupă pentru partea vocală, cântec și chiar dacă a primit încă de la început educație de muzică clasică, muzica ușoară a devenit în prezent de asemenea parte integrantă a vieții sale.

În spectacolul susținut de SzájArt project se contopesc fundalul clasic și muzica ușoară, vor prezenta o producție în totalitate a’capella, astfel că noi trebuie doar să îndrăznim să credem că acele sunete care parcă nu sunt din această lume sunt formate de fapt de niște mișcări de buze. Între timp elevii Liceului de Arte „Plugor Sándor” vor asigura experiența vizuală printr-un performance de statui vii.

Articolul precedentTârgu Secuiesc, fără apă potabilă marţi
Articolul următorAu început înscrierile pentru Târgul de Toamnă de la Târgu Secuiesc