Bărbații de etnie romă care au fost filmați zilele trecute de un șofer, în timp ce loveau cu furca un cal legat de căruța cu care aceștia se deplasau pe drumul dintre localitățile Reci și Covasna, au fost identificați de polițiștii covăsneni.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna s-au sesizat din oficiu în urma vizionării imaginilor apărute sâmbătă dimineața în mediul online, și în care se observă cum un cal este lovit de mai multe ori în zona capului, cu o furcă, de către un bărbat de etnie romă (Știrea inițială)

Potrivit IPJ Covasna, făptașul este un bărbat din comuna Boroșneu Mare, față de care s-a luat măsura sancționării contravenționale.

„Colegii mei au întocmit un cerc de suspecți, iar în baza imaginilor video primite am identificat un bărbat din comuna Boroșneu Mare. Echipajul s-a deplasat la domiciliul acestuia împreună cu un medic veterinar, pentru a verifica starea animalului, despre care s-a stabilit că, din fericire, nu avea leziuni. Față de făptași s-a luat măsura sancționării contravenționale”, ne-a precizat Comisarul șef de Poliție, Anghelescu Sorin.

În imaginile surprinse în cursul zilei de vineri apar doi bărbați de etnie romă, care se deplasează cu o căruță pe drumul care leagă localitățile Reci și Covasna. Unul dintre ei lovește cu o furcă de mai multe ori în zona capului un cal legat de atelaj și nu se oprește decât atunci când observă că este filmat.

Căruța intră la un moment dat pe contrasens, unde rămâne pentru mai multe secunde, din fericire însă nici o altă mașină nu trecea la momentul respectiv în zonă.

Potrivit IPJ Covasna, bărbații le-ar fi declarat oamenilor legii că astfel intenționau să „antreneze” animalul pentru fugă.

Articolul precedentCal bătut cu furca pe un drum din județul Covasna
Articolul următorAmenzi în valoare de 8.500 de lei în urma unor controale la produse agroalimentare