Trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 39 de ani, din comuna Pantelimon, județul Ilfov, au fost reținuți de polițiștii covăsneni fiind suspecți într-un dosar de înșelăciune.

„Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie în vârstă de 50 de ani, despre faptul că a fost victima unei infracțiuni de înselăciune (…) Un bărbat necunoscut și-a manifestat dorința de a cumpăra o sticlă de băutură alcoolică, care avea un preț de achiziție semnificativ. Acesta a plătit folosind o bancnotă de 500 de lei și i-a fost înmânat restul iar, pe motiv că băutura este prea scumpă a anulat cumpărarea și a solicitat să-i fie înapoiată bancnota cu care a plătit bunul achiziționat, restituind doar o parte din suma de bani primită ca rest. În momentul în care a primit bancnota, a părăsit imediat incinta magazinului. Constatând că lipsește o sumă de bani, persoana vătămată a ieșit din magazin dar persoana respectivă părăsise zona, împreună cu o altă persoană necunoscută, cu un  autoturism despre care nu a putut da detalii cu privire la marcă sau număr de înmatriculare”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna.

Oamenii legii au identificat 3 persoane, suspectate că în zilele de 25 și 26 ianuarie au săvârșit alte două infracțiuni de înșelăciune în incinta unor benzinării din municipiul Sfântu Gheorghe și din orașul Întorsura Buzăului folosind același mod de operare.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Buzău, persoanele în cauză, au fost depistate și reținute pe DN 10, pe raza localității Chirlești, aceștia fiind conduși la sediul IPJ Covasna.

Față de doi dintre suspecți s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore, aceștia fiind prezentați organelor judiciare competente în vederea dispunerii măsurilor legale, iar instanța a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Potrivit IPJ Covasna, suspecții figurează cu antecedente penale.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracțiuni polițiștii recomandă să număraţi întotdeauna banii înainte de a încheia tranzacţia, chiar şi de mai multe ori dacă este cazul. Nu „schimbaţi” bani necunoscuţilor deoarece există riscul să fiţi victima unei înşelăciuni. În cazul în care sunteți victima unei astfel de infracțiuni, sunaţi imediat la 112. Reţineţi cât mai multe detalii referitoare la persoanele care au comis fapta pentru a le comunica poliţiştilor. Sunt importante semnalmentele autorilor, dacă erau mai multe persoane, precum și marca, culoarea și numărul de îmatriculare a autoturismelor pe care l-au folosit.

Foto: arhivă

Articolul precedentBărbatul care a căzut cu mașina în Lacul Reci, amendat cu 1.000 de lei pentru „tulburarea liniştii publice”
Articolul următorTânăr de 18 ani din județul Covasna, dosar penal după ce a fost prins fără permis la volan