Doi bărbați în vârstă de 25, respectiv 38 de ani, au fost prinși în flagrant de polițiștii covăsneni, după ce ar fi încercat să fure dintr-un magazin din localitatea Ghidfalău mai multe bunuri.   

Potrivit IPJ Covasna, marți, în jurul orei 15:00, cei doi au fost găsiți într-o autoutilitară parcată pe drumul de acces spre societate, și întrebați de polițiști despre motivul prezenței lor în acel loc, au declarat că au pătruns în interiorul unității cu scopul de a sustrage materiale feroase care urmau să fie valorificate la centrele de colectare, însă și-au dat seama că au fost observați de o persoană și au abandonat bunurile în curtea societății. 

„La data de 05 mai 2020, în jurul orelor 15:00, polițiștii din cadrul  Postului de Poliție Ghidfalău  au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au pătruns fără drept cu un vehicul în incinta unei unități comerciale din localitate, de unde încearcă să sustragă diferite bunuri. Deplasându-se imediat la fața locului polițiștii au constatat că pe drumul de acces spre societate era oprită o autoutilitara. În vehicul se aflau un tânăr  de 25 de ani și un bărbat de 38 de ani, aceștia fiind legitimați de polițiști. Ulterior, în urma controlului vehiculului, polițiștii au găsit o ladă cu diferite scule și unelte despre care unul dintre bărbați a susținut că îi aparține, fiind de profesie mecanic auto. În imediata apropiere a locului opririi, lângă gardul împrejmuitor, pe interior, au fost identificate mai multe părți metalice provenite de la dezmembrarea unor aparate electrocasnice, cabluri electrice și un baros. (…) Cu ocazia cercetărilor polițiștii au identificat mai multe corpuri de clădire în care s-a pătruns prin forțarea ușilor de acces”, transmite IPJ Covasna.

În plus, pentru că cei doi nu aveau asupra lor declarații pe proprie răspundere care să ateste motivul deplasării conform ordonanțelor militare, au fost amendați cu 4000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale instituite pe perioada stării de urgență privind restricțiile de circulație.

De asemenea, polițiștii au deschis un dosar penal, iar în cauză, față de cei doi se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la de furt calificat.

              

Articolul precedentOamenii au nevoie de sânge ca de aer! Vrei să ajuți? Mergi și donează! – mesajul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă
Articolul următorÎncep înscrierile la grădinițe. Circa 1.900 de copii din județul Covasna sunt așteptați să se înscrie în grupa mică