Biblioteca Judeţeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe a realizat, de curând, un top al celor mai împrumutate cărți în cursul anului 2018. Doar 3 titluri de cărți în limba română figurează în „top 10 cele mai căutate lecturi obligatorii”, restul fiind cărți în limba maghiară.

Potrivit listei, care poate fi consultată pe site-ul instituției (www.kmkt.ro), pe primul loc în topul celor mai căutate cărți în cursul anului 2018 este „Anna, Peti és Gergő”, de Bartos Erika, fiind împrumutată de 185 de ori.

La capitolul „cele mai căutate lecturi obligatorii”, pe primul loc se află cartea „A Pál utcai fiúk”, scrisă de Molnár Ferenc, iar abia pe locul 8 se regăsește „Baltagul” de Mihail Sadoveanu, care a fost împrumutat în cursul anului trecut de 45 de ori. Romanele „Ion” de Liviu Rebreanu și „Micul Prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry se află la egalitate în topul întocmit de Biblioteca Județeană „Bod Péter”, pe locul 9, ambele fiind împrumutate de câte 43 de ori.

Acestea nu sunt, însă, singurele cărți în limba română căutate în cursul anului trecut la Biblioteca Județeană din Sfântu Gheorghe. Covăsnenii au mai fost interesați și de „Teatru”, de I.L.Caragiale, „Jurnalul unui puști”, sau de cartea „Noul Cod penal comentat”, aceasta din urmă fiind împrumutată de 22 de ori.

Topul complet poate fi consultat accesând site-ul Bibliotecii, www.kmkt.ro.

Articolul precedentFOTO: Minoră accidentată pe pârtie, în stațiunea Covasna. Salvamontiștii i-au acordat primul ajutor
Articolul următorPeste 800 de pacienţi în ultima săptămână la Urgenţele Spitalului Judeţean