Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme rea valabilă până duminică după-amiază. Se vor înregistra ploi abundente care apoi se vor transforma în ninsori. La munte, va fi viscol.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: ploi și ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului
Interval de valabilitate: 11 decembrie, ora 14:00 – 12 decembrie, ora 20:00
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului. La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.
      Începând de duminică (12 decembrie) în Banat, precum și în vestul și sudul Crișanei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.
      Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15…25 l/mp.
      Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vor fi intensificări ale vântului în general de 50…55 km/h, cu viteze mai mari în zona montană înaltă.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: ploi și ninsori însemnate cantitativ
Interval de valabilitate: 11 decembrie, ora 14:00 – 12 decembrie, ora 17:00
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în zonele deluroase din Oltenia și Muntenia va ploua însemnat cantitativ, iar în sudul Banatului și local în Moldova la început vor fi ploi, apoi vor predomina ninsorile, în special în zona de munte. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: precipitații abundente: ploi și ninsori la altitudini de peste 1700 m
Interval de valabilitate: 11 decembrie, ora 17:00 – 12 decembrie, ora 17:00
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații abundente. Va ploua, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității. Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și pe suprafețe mici 70 l/mp.

Imagine

Articolul precedentBilanț coronavirus 11 decembrie – Scădere sub 1.000 de cazuri în ultimele 24 de ore
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 11 decembrie 2021