Autoritățile județene nu vor fi luate pe nepregătite și sunt gata să asigure deszăpezirea drumurilor județene pe timp de iarnă, spune managerul judeţului, Kovács Ödön, care ne-a precizat că asemenea anilor precedenți se vor folosi între 3.000 și 5.000 de tone de materiale antiderapante.

Potrivit acestuia, întreţinerea curentă a drumurilor judeţene pe timpul iernii va fi asigurată de Societatea de Drumuri şi Poduri Covasna, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, care are patru baze de deszăpezire, respectiv la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt şi Întorsura Buzăului.

„Noi avem contract cu Drumuri și Poduri, avem un tarif și e 100% al nostru, așadar contractul îl semnăm pe ce durată avem nevoie cu dânșii. Este un tarif aprobat de Consiliul Județean Covasna, nu mai avem probleme cu licitații. Cei de la Drumuri Naționale probabil că au astfel de probleme dar la noi nu sunt. Noi avem stocul pregătit, în schimb, dacă e să spunem ironic că ne va lua iarna prin surprindere, ne va lua pentru că niciodată nu va fi SC Drumuri și Poduri pregătit cum sunt cei de la Drumuri Naționale. Nu plătim atâția bani cât se plătesc acolo, și pentru că folosim nisip și foarte puțină sare. În schimb, pe drumurile naționale, în majoritatea cazurilor deszăpezirea se face doar cu sare. E normal că se face mult mai bine, dar <<mănâncă>> drumuri. Vedeți în ce stare sunt drumurile naționale față de cele județene. Eu mă mândresc cu faptul că în momentul de față drumurile din județul Covasna sunt într-o stare mult mai bună decât cele naționale”, ne-a spus administratorul public al județului, Kovács Ödön.

Drumul care leagă Valea Mare de Aita Medie va fi închis până la primăvară

Potrivit acestuia, drumul judeţean 121A pe tronsonul Valea Crişului – Aita Medie va fi și în acest an complet închis circulației pe timpul iernii.

„Drumuri închise vor fi întotdeauna pentru că financiar nu merită să ținem deschis, de exemplu, pasul Vadas, de la Valea Crișului și până la Aita Medie. Să ții deschis un drum forestier care practic nu folosește la altceva decât pentru cei care fură lemne nu merită, nu cheltuim câteva milioane de lei din banii publici ca să îi ajutăm pe ei. În rest nu prea văd să fie altul care să necesite să fie închis”, a mai spus Kovács Ödön.

El a mai precizat că la nivelul județului Covasna, în cadrul celor patru baze de deszăpezire, va funcționa un seriviciu de permanență unde vor putea fi semnalate eventualele probleme.

„Vom instala un serviciu de permanență, o persoană care va răspunde întotdeauna la telefon, practic vom avea o persoană în zona Baraoltului, alta în zona Târgu Secuiesc, în zona Întorsura Buzăului și Covasna, și încă o persoană în zona Sfântu Gheorghe. Vor avea telefoanele mereu la ei, nu este un dispecerat, dar va funcționa, iar poliția sau localnicii și în general primăriile vor avea unde să sune dacă vor apărea probleme. În schimb, în fiecare zi dimineața și seara se va face controlul drumului”, a mai spus administratorul public al județului.

Articolul precedentRealitatea TV a devenit Realitatea Plus
Articolul următorFilme noi la Cinema Arta Sfântu Gheorghe