Primăria Sfântu Gheorghe așteaptă înscrierea artizanilor, meșteșugarilor și meșterilor populari pentru târgul organizat în cadrul celei de a 29-a ediții a Zilelor Sfântu Gheorghe.

Târgul va avea loc în perioada 1–3 mai 2020, zilnic între orele 10:00–19:00, iar organizatorii pun la dispoziția comercianților 150 de corturi able (3x3m) pe Kós Károly; și alte 80 de corturi textile / lemn + 10 corturi albe (3×3 m) pe str. Gróf Mikó Imre.

Înscrierile se fac până în data de 5 aprilie 2020, la miezul nopții, iar taxa de participare pentru cei care își aduc propriul cort alb este 153 lei/3 zile, iar pentru cei care solicită corturi de lemn-textile taxa în acest an este 170 lei/3 zile.

Termenul limită pentru evaluarea solicitărilor este 9 aprilie 2020.

„Așteptăm înscrierea persoanelor juridice (II, Profesii Libere, PFA, IF, SRL, SA, Asociație, Fundație etc.) Participarea la târg se realizează exclusiv, doar cu produse proprii. Participanții vor specifica strada pe care doresc să-și expună produsele și tipul cortului pe care îl solicită. Cererile de participare vor fi evaluate de o comisie de specialitate formată din membri. Decizia organizatorilor nu poate fi contestată”, transmit reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe.

Înregistrările se pot realiza accesând formularul de înscriere la adresa: http://bit.ly/38jW1FN.  

Documentele necesare la înregistrare (care trebuiesc încărcate pe pagina de internet specificată, la secțiunea corespunzătoare):

  • date personale (nume, adresă, număr telefon)
  • copia certificatului de înregistrare a societății
  • fotografia a 3 produse distincte
  • fotografia standului

În cazul în care înregistrarea nu va conține cele menționate anterior, aceasta se va considera neeligibilă.

Criteriile de evaluare a produselor artizanale, lucrate de mână și de artă populară:

  • Utilizarea calitativă a materialelor: materiile prime utilizate pe obiecte să nu difere în mod substanțial, pe cât posibil de caracteristicile materialelor utilizate în general în meșteșugul respectiv și să nu se utilizeze materiale, culori sau tehnici total diferite de acestea.
  • Modul de execuție: structură, mod de realizare, proporții și formă fără greșeli, execuție pretențioasă.
  • Design
  • Estetică: alegerea decorării, cu utilizare estetică, adaptată destinației și formei obiectului.
  • Funcționalitate, durabilitate: obiectul respectiv corespunde cerințelor de utilizare, pentru care a fost proiectat.
  • Estetica amenajării standului: standul să fie ordonat, structurat, atractiv.

Cei interesați pot afla informații suplimentare de la organizatori

Informatii generale: [email protected].

Detalii despre str. Kós Károly: Veres Ferenc: 0722370096 (Asociaţia Artiștilor Populari şi a Meşteşugarilor din jud. Covasna)

Detalii despre str. Gróf Mikó Imre: Várallyay Réka: 0724519924 (Asociația Artă și Patrimoniu din Transilvania)

Regulament de participare la Târg

Potrivit organizatorilor, amenajarea standului de la Târgul de Zilele Sfântu Gheorghe se va putea face între orele 07:00-09:30.

Târgul va fi deschis de la 10:00 și până la ora 19:00, comercianții având posibilitatea de a sta peste acest interval, însă nu vor putea expune produsele și nici nu vor putea pleca mai devreme.

Accesul în zona târgului cu autoturisme este permis exclusiv în intervalul orar 22:00-07:00.

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe atrag atenșia că spațiile trebuie să fie amenajate „cu grijă și cu bun-gust”, iar cutiile sau pungile utilizate pentru livrarea produselor nu trebuie să fie vizibile.

„La târg se participă exclusiv cu propriile produse, se interzice vânzarea de produse cumpărate sau vânzarea produselor unui alt meșteșugar! Organizatorii vor verifica acest lucru în mod riguros anul acesta. Participanții la târg răspund pentru conservarea standurilor de lemn asigurate de către organizator în starea lor avută la primirea în folosință. În cazul distrugerii standului, participantul va plăti integral valoarea acestuia sau costurile de reparații, după caz. Participanții la târg vor respecta prevederile legale în vigoare în România, referitoare la activitățile comerciale și vor avea în permanenţă o atitudine profesionistă, amabilă şi politicoasă la adresa clienților, la adresa celorlalți participanți și la adresa organizatorilor Târgului”, transmit organizatorii.

Aceștia mai precizează că locurile ocupate de către participanți trebuie să fie lăsate curate, iar deșeurile produse în timpul Târgului vor fi depuse la punctele speciale de colectare ale deșeurilor din incinta evenimentului. Participanții au obligația de a înlătura orice fel de murdărie produsă în urma desfășurării activității proprii de pe pavajul zonei pietonale. În caz contrar, sunt obligați să suporte cheltuielile legate de curățarea suprafeței utilizate.

Participanții care nu respectă codul de conduită, sau nu anunță în timp posibilele obstacole, nu vor fi admiși la târgurile desfășurate de către organizator timp de 2 ani – adică până la data de mai 2022 – și vor fi introduși pe lista participanților excluși de la târgurile desfășurate de către organizatori.

Foto: Arhivă

 

Articolul precedentȘofer de TIR din Covasna implicat într-un accident mortal pe DN1, în județul Sibiu
Articolul următorSpectacole de renume internaţional, în Arena Sepsi la Zilele Sfântu Gheorghe