Un bărbat de 60 de ani a ajuns la spital joi seară, după ce s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii și a fost lovit de o mașină.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 20:00, pe strada Libertății din Sfântu Gheorghe, în dreptul Bisericii Unitariene și, potrivit IPJ Covasna, atât șoferul cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest și nu consumaseră alcool.

„Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 60 de ani s-a angajat în traversarea străzii Libertății printr-un loc nepermis, de pe trotuarul din stânga al sensului de mers, dinspre str. Kos Karoly către str. Spitalului, fiind surprins și accidentat de către un conducător auto în vârstă de 29 de ani care circula regulamentar. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a pietonului care a fost transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe.

Șoferul care l-a accidentat pe pieton ne-a povestit că acesta din urmă a fugit printre alte două mașini, în încercarea de a traversa strada. În zonă, la doar câțiva metri de locul în care s-a petrecut accidentul, există o trecere pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător.

În plus, bărbatul spune că în timp ce polițiștii făceau măsurători la fața locului, și alți pietoni ar fi traversat strada neregulamentar în zonă, însă au fost „sancționați” de oamenii legii cu avertismente verbale.

„Mă deplasam spre Simeria când, dintre două mașini, un domn de aproximativ 60 de ani a fugit în fața mea. Ce știu despre victimă este că are capul spart și dureri la coloană. În timp ce se făceau măsurătorile, în fața polițiștilor cel puțin 3 persoane au trecut la fel, pe carosabil, fiind sancționați cu avertisment verbal”, ne-a spus șoferul.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Articolul precedentCULISELE PUTERII, o nouă emisiune la Realitatea PLUS. Care sunt jocurile, tensiunile și aranjamentele din spatele scenei politice
Articolul următorBiletele la „Doi morţi vii” – cea mai nouă premieră a Teatrului „Andrei Mureşanu”, sold out