Pentru mai mulți covăsneni ieșirile în natură s-au încheiat cu vizite la spital, numai săptămâna trecută 22 de pacienți s-au prezentat la Urgențele Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe cu mușcături de căpușă, anunță WE RADIO.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții unității medicale au amintit că pe lângă efectele negative ale expunerii la soare în orele de vârf, cei care aleg să iasă la iarbă verde riscă să se întoarcă acasă cu „musafiri nepoftiți” dacă nu își iau măsuri de protecție. Căpușele pot fi purtătoare ale bacteriei Borrelia și pot transmite boli grave.

Vremea frumoasă și temperaturile ridicate ne fac să vrem să petrecem tot mai mult timp în natură, însă ieșirile la iarbă verde pot veni la pachet și cu o serie de neplăceri, dacă nu luăm măsuri de protecție. Pe lângă efectele negative ale expunerii la soare în orele de vârf (deshidratare, insolație, amețeli, agravarea unor boli cronice etc.), ne putem alege și cu mușcături de căpușă. Numai în ultima săptămână, 22 de pacienți s-au prezentat la spitalul nostru cu mușcături de căpușă. Acești paraziți externi pot purta bacteria Borrelia și pot transmite boli grave (Lyme, encefalita de căpușe, febra recurentă etc.)”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe.

Cele mai expuse sunt persoanele care merg în parcuri, păduri sau în locuri cu multă vegetaţie. Reprezentanții spitalului recomandă, printre altele, ca atunci când ieșim în natură să ne protejăm purtând pantaloni și bluze cu mâneci lungi dar deschise la culoare, și să utilizăm spray-uri repelente.

Continuarea, AICI

Articolul precedentRomâncă ucisă de rechin, în Egipt. Salvamarii, atenționați de o fetiță – momentul atacului, detalii șocante
Articolul următorAtac armat în Copenhaga: Trei persoane au murit